Le kell mészárolni a bolgár „migránstehenet”

Az aranyos, rozsdaszínű bolgár Penka tehén fogta magát és szokása szerint sétált egyet május 12-én. De nem látta szegény, hogy ezúttal átlegelte magát a Kopilovci falucskához közel fekvő bolgár-szerb határon, vagyis kisétált az Európai Unióból.

Egy szolgálatkész szerb gazda a Penka nyakán lévő azonosító segítségével visszaadta tulajdonosának, Ivan Haralampievnek.

Rosszul tette, mert az Európai Uniónak lényegesen szigorúbb szabályzata vonatkozik a tehenekre, mint a migránsokra. Penkát le kell vágni.

A megdöbbentő esetről a közszolgálati francia France Info rádió számolt be csütörtök délután. Valamint arról, hogy Penka tulajdonosa – az egész országon végigfutó felháborodási hullám közepette – a lemészárlási parancsot kiadó egészségügyi hatósághoz fordult a tehén életének megkíméléséért. A hatóság csütörtökön döntött: Penkát levágják.

A vesztébe sétáló tehén kálváriáját a bolgár BNT köztévé tette országszerte ismerté.

Annak ellenére, hogy egy szerb állatorvos igazolta a tehén tökéletes egészségi állapotát, a bolgár hatóságokat ez egy pillanatra sem hatotta meg. Ugyanis – mint Haralampiev ismertette a döntés indoklását – a tehén „nem importálható vissza az Európai Unióba”.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/le-kell-meszarolni-a-bolgar-migranstehenet-3154687/

 

Megosztás: