Új bécsi amerikai nagykövet: „Kurz az európai politika jövőjét képviseli”

Trevor Traina, az Egyesült Államok fiatal, új bécsi nagykövete május 24-én adta át megbízólevelét. Csupán egy hétre rá a diplomata dicsérettel teli ódát zengett Sebastian Kurz osztrák néppárti szövetségi kancellárról. Azt mondta: „Az európai politika jövőjét képviseli. Ausztria fantasztikus kezekben van.”

A hírről beszámoló osztrák Kronen Zeitung napilap emlékeztet arra, hogy Kurz kancellár a május közepén Szófiában tartott EU-csúcson az amerikai elnököt élesen bírálta a büntetővámok kivetéséért és azért, mert szankciókat vezetett be Irán ellen: „Az Egyesült Államok veszélyezteti az európai gazdasági érdekeket és ezért határozottan kiállunk e politikával szemben.”

Hozzátette: Trumpnak el kell fogadnia az uniós tagállamok üzenetét és felmentést követelt a büntető vámok alól. Azt pedig „sajnálatos hibának” nevezte, hogy az USA kiszáll az Iránnal kötött nemzetközi atommegállapodásból, és hogy az amerikai külpolitika „kiszámíthatatlanná” vált.

Sebastian Kurz újabban egyre erősebb hangon áll ki Ausztria híd szerepe mellett az EU és Peking, illetve az EU és Moszkva között, de szerdán Ausztria még tovább lépett.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/uj-becsi-amerikai-nagykovet-kurz-az-europai-politika-jovojet-kepviseli-3150565/

 

Megosztás: