Trump alatt az amerikai Izrael lobbi sokfejű hidra

MIDDLE EAST EYE

/A 15 nyomtatott oldal terjedelmű cikk szerzője a világszerte ismert és nagyra becsült Jonathan Cook brit újságíró, aki  Ciszjordániából küldi tudósításait különféle médiumoknak./

Írása azt mutatja be, hogy milyen bénító hatalma van az Egyesült Államokban működő és Trump elnöksége alatt még a korábbinál is nagyobb befolyásra szert tett Izrael-lobbinak.

E lobbi most bebizonyította és bizonyítja, hogy páratlan befolyást tud gyakorolni arra is,  hogy Washington döntéseikor félre tegye saját érdekeit is.

Ezen Izraelt támogató szervezeteknek átvitt értelemben a kezükben van a kongresszus és művészi fokra emelték a politikai megfélemlítést. Ezt elősegítette, hogy az egész amerikai rendszer olyan, amely a lobbiknak és pénzüknek lehetőséget adtak a legtöbb amerikai törvényhozók ügyrendjét diktálni.

E lobbinak még a létezését is alig merik  hangoztatni,  mert annak nyomán azonnal tűz alá veszik a hallgatás tabuját megszegőt és antiszemitának nevezik.

Cook megjegyzi, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólagos rejtett keze az USA-ban akkor fenyegetettség, akkor miért nem beszél senki az izraeli befolyásról?

Trump idején ez az Izrael lobbi még a korábbinál is erősebb lett. Egyebek között maga mellé állította az alt-right mozgalmat és a szaúdi lobbit is. Az előbbi ugyan egyénenként utálja a zsidókat, de tetszik neki az, amit Izrael faji alapon tesz saját fehérségének megőrzésére.

 

 

 

Megosztás: