Jelentős orosz katonai hadikiadás csökkentés: az USA szerint ez is agresszió

Az antiwar.com amerikai hír- és véleményportált, valamint a hozzátartozó rádióállomást a politikával foglalkozók közül csak az nem ismeri, aki letagadja. A széles nyilvánosságban is népszerű.

„Szörnyű” vállalkozás ez az 1995-ben létrehozott hírforrás: gyűlöli a háborút és szereti a békét. És nem a Pentagon, valamint a hadiipari komplexum érdekei mozgatják.

Szerzői közül nem egy Amerika-szerte és világszerte ismert értelmiségi.

Most egy igen rövid, de nagyon velős információt tett közkincsé.

Mégpedig azt, hogy Oroszország igen jelentős, több évre szóló hadikiadás-csökkentésbe kezdett.

De ez nem téríti el a Pentagon vezérkarát, hogy válaszként még jobban növeljék az amúgy is gigantikus amerikai hadikiadást.

Curtis Scaparotti, az amerikai erők európai parancsnoka a legutóbbi, aki ezt a kiadásnövelést szorgalmazza.

Kijelentette: Oroszország hadigépezetének „modernizálása” (!) azt jelenti, hogy az Egyesült Államoknak még több amerikai csapatot kell küldenie Európába.

A cikk hozzáteszi, hogy amerikai katonai vezetők szerint Oroszország valamikor le akarja rohanni Kelet-Európát.

Aki ezt az észmenést követni tudja, az nyilván a sajtószabadság további bővítésének tekinti azt a tényt, hogy az Egyesült Királyságban Tommy Robinson újságírót 13 hónapi börtönre ítélték és a meggyilkolását kilátásba helyező muzulmánoktól hemzsegő börtönbe hajították, mert – aznap – lefilmezett muzulmán erőszaktevőket. Majd a bíróság kötelezte az egész brit sajtót, hogy az ügyről semmit ne írjon/mondjon/mutasson. Amely engedelmeskedett egy-két kivétellel, mint az Independent.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/jelentos-orosz-katonai-hadkiadas-csokkentes-az-usa-szerint-ez-is-agresszio-3142351/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=00a35e7dcc-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-00a35e7dcc-181179461

 

Megosztás: