Németország migránsokat képez ki teherautó sofőröknek

WOCHENBLICK

Németországban akut hiány van teherautó- és kamionsofőrökből. „Vezetés új jövődbe” címmel  projektet indítottak el, amelynek célja, hogy  a menedékkérők sofőrnek képzését jelentősen megkönnyítsék.

Ebben fő támogatóként és szervezőként van jelen a Német Vöröskereszt, a Logisztikai Szervezet (UVL), valamint az SVG észak-német autóvezetőket képző központ.

A képzés előtt a jelölteknek két vizsgán kell átmenniük. Az egyik az általános rátermettség, de meg akarják vizsgálni az illető nyelvtudását és ellenőrizni kívánja lakhelyét.

A képzés három évig tart.

A meghirdetés igen sikeresnek bizonyult: néhány napon belül kilencvenen jelentkeztek és csak Hamburgból további 50 személy került a várólistára”.

De nem mindenki boldog.

Wolfgang Westermann, a hivatásos sofőrök szövetségi társaságának elnöke kijelentette: „Nem lehet csak úgy valakit egy negyven tonnás teherautóra tenni és elengedni”.

A cikk emlékeztet arra, hogy 2016. december 19-én Anis Amri menedékkérő egy teherautót szándékosan egy berlini karácsonyi piacba hajtott és 12 embert ölt meg, 56-ot megsebesített.

Megosztás: