Károly herceg erdélyi vadvirágos műalkotásokat rendelt meg

THE GUARDIAN

/A heti, igen szoros határidős munkákkal teli napok után Ilyenkor szerencsére ismertetni tudok néhányat a héten időhiányban nem szemlézett cikk közül. Mint e cikket is, amely kedden, 22-én jelent meg. Ugye elképzelhetetlen, hogy a Guardianben erről megjelent írást Kertész Ákos, az MTI közpénzen Londonban lebzselő tudósítója nem vette észre? Nem képzelhető el. De az MTI most tízezredszer bizonyítja, hogy magyargyűlölő férgekkel van tele. Akiket igen komoly közpénzből származó összegekkel fürdetnek havonta./

Károly herceg több tucat botanikai vízfestményt rendelt 36 nemzetközileg vezető művésztől, hogy emléket állítson az erdélyi vadvirág flórának. Azon, szennyezetlenül maradt Erdélyről van szó, írja a Guardian, amelybe a herceg húsz évvel ezelőtt szeretett bele.

A legtöbb művész brit, mint Fay Ballard, az elhunyt regényíró, JG Ballard lánya, aki elmondta: a virágmezők világszintű fontosságúak és egyesek közülük páratlanok az egész világon. Hozzátette, az ilyen virágmezőkön úgy sétál, mintha a mennyekben lenne.

Majd külön szó van Zalánpatakról, ahol Károly herceget elbűvöli a béke és csönd és ahol napokon át kószál a miriádnyi vadvirág között.

A Guardian ismerteti, hogy míg Európában a vadvirágos mezők főleg a hegyekben és dombokon vannak, addig Erdélyben az alacsonyan fekvő vidékeken.

 

Megosztás: