További országok viszonozzák az USA kereskedelmi büntetővámjait

/EchoTV sajtószemle/

„Világszerte nő az ellenállás az amerikai kereskedelmi politikával szemben” címmel a független német Deutsche Wirtschafts Nachrichten kereskedelmi-politikai portál arról számol be, hogy az Egyesült Államok által az acél- és alumínium importra kivetett védővámok évi 3,5 milliárd dollár veszteséget eredményeznek kereskedelmi partnereinek. Most az EU, Kína és India mellett Japán, Oroszország és Törökország viszonzásként szintén behozatali illetéket fog kiróni amerikai termékekre.

x

Az angol nyelvű szlovák The Slovak Spectator napilap, amely több ponton kritikusan elemzi a szlovák hírszerzés jelentését, annak azzal a kulcsfontosságú megállapításával egyetért, hogy Oroszország nem jelent fenyegetést sem a szlovák hírszerzésre, sem Szlovákiára nézve.

x

„A magyarországi Jobbik keményvonalasai követelik a visszatérést a szélsőjobboldali gyökerekhez” címmel az amerikai US NEWS and World Report hetilap a Reuters hírügynökség budapesti tudósítása alapján arról számol be, hogy az egykor a rasszizmusa miatt is  hírhedté vált pártban Toroczkai László alelnöknek a radikalizálódás iránti követelése pártszakadáshoz vezethet.

x

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Iránt azzal vádolta, hogy „végeláthatatlanná” teszi a 7 éve folyó szíriai háborút, menekültválságot és Európában terrorista támadásokat provokálva. A Russia Today orosz tévéhálózat hírportálja emlékeztet arra, hogy ez éppen fordítva van. A Szíriában az illegálisan ott tartózkodó,  terroristákat segítő és az országot bombázó Egyesült Államoknak sem jogi, sem morális alapja nincs a terroristák ellen, a szíriai elnök meghívására ott harcoló Iránt hibáztatnia.

1979-ben vezette be Kína az egy család-egy gyermek politikáját. Nemrégiben Hszi Csinping kínai elnök ezt két gyermekre változtatta, de a pekingi kormány rájött, a gyerekszám korlátozása katasztrófához vezet, ugyanis Kína népessége gyors ütemben öregszik, és a nyugdíjköltségek egyre nagyobbak. Ezért Kína arra készül, hogy teljesen feloldjon mindenfajta gyerekszám korlátozást, jelenti az amerikai Breitbart hírportál.

A vezető svájci lap, a Neue Zürcher Zeitung arról ír, hogy míg a nyugati világ Mohammed bin Szalman  szaúdi koronaherceget ünnepelte reformjaiért, a női jogokért kiálló hét nőt most börtönbe vetettek, halállal is büntethető kémkedéssel vádolva őket.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: