Soros az amerikai külügyminisztérium vezércsillaga

(EchoTV sajtószemléje)

A jobboldali Fox News amerikai televízió hálózat tegnapi adásában arról számolt be, hogy az amerikai kormány működését figyelő Judicial Watch nevű szervezet kormánydokumentumok birtokába került, amelyek szerint az amerikai külügyminisztérium és egy amerikai kormányszervezet, a USAID különböző országokban anyagi támogatást nyújtott az ottani választások Washingtonnak kedvező befolyásolására. A külügyminisztériumi dokumentumok azt mutatják, hogy a USAID közpénzt használt fel arra, hogy támogassa Soros baloldali politikai műveleteit számos országban. A Judicial Watch Fox Newsnak nyilatkozó kutatási igazgatója, kijelentette: „Külügyminisztériumunk valójában Soros által megszállt terület”. Hozzátette: Soros  gondolkodása, nyelvezete és viselkedése ténylegesen a külügyminisztérium vezércsillaga.

A németek nagy többségének véleménye szerint az Egyesült Államok nem megbízható partnere Berlinnek a politikai együttműködés terén. A német ZDF közszolgálati televízió által megrendelt felmérés szerint  a megkérdezettek 82 százaléka nyilatkozott így, szemben az ennek ellenkezőjét válaszóló 14 százalékkal, számol be a felmérésről az orosz Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

„Erőszakos antiszemitizmus kerítette hatalmába Ukrajnát és a kormány tétlen” címmel az amerikai zsidóság vezető hír- és véleményportálja, a Forward arról ír, hogy csak az elmúlt három hétben egy szélsőjobboldali ukrán vezető nyilvánosan követelte Ukrajna megtisztítását a zsidóktól, Ternopilban robbantással károsítottak meg egy holokauszt emlékművet; több százan, náci karlendítéssel masíroztak Lvov városában egy SS-egységre emlékezve, két városban „Halál a zsidókra” graffitik jelentek meg; vandálok rongáltak megy egy rabbi sírját és egy neonáci koncerten több százan horogkeresztet lengettek. Ezt követően Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elítélte az antiszemitizmus ukrajnai kirobbanását. Petro Porosenko ukrán elnök azzal válaszolt, hogy elkötelezett az antiszemitizmus elleni harc mellett. Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke megköszönte Porosenko nyilatkozatát, de a cikk szerint ez édeskevés, mivel a Porosenko nyilatkozatát követő napon az ukrán külügyminisztérium nyilatkozatot adott ki, amelyben egyszerűen letagadta, hogy Ukrajnában nő az antiszemitizmus.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: