„Az amerikai neokonok szét akarják verni a koreai békefolyamatot”

PRESS TV

Ezt nem mástól idézi a perzsa angol nyelvű hírtévé, mint a világhírű amerikai James Petras egyetemi tanártól/publicistától.

És itt álljunk meg egy pillanatra.

Hol vannak az amerikai neokonok, akik a világ szétverésében elől járnak?

 Amerikában.

De ők nem léteznek! Micsoda? Igen: itt van a „neokonzervatívok” szóra adott MTI találat: „Nincs találat”.

Az MTI washingtoni tudósítója Járai Judit.

Senki ne mondja, hogy a balliberálisan a feje búbjáig fertőzött hírügynökségnél nem lehet szembe menni az árral: annak moszkvai tudósítója, a fantasztikus, becsületes, szakmailag csillagos ötöst érdemlő munkáját végző Pogár Demeter is ezt teszi nap mint nap.

Mint amikor a napokban Járai elhallgatta, hogy egy washingtoni lap a krími híd felrobbantására buzdította az ukránokat https://magyaridok.hu/kulfold/washington-examiner-ukrajnanak-robbantsa-fel-az-uj-krim-hidat-3106666/,  Pogár Demeter az nap jelentette, hogy Oroszország eljárást indított a terrorizmusra buzdító amerikai újságíró ellen.  

 

Petras azt írta, a háborús héják, a neokonok vették rá a Trump-kormányt, hogy Kim Dzsongun észak-koreai vezető egymásutáni béke gesztusaira azzal a provokatív lépéssel válaszoljon, hogy belekezd a szokványos amerikai-dél-koreai-japán közös hadgyakorlatba a két Korea határához közel. Amit azután Trump lefújt, mert nagyon akarja, hogy a kettejük közötti szingapúri találkozót Kim ne fújja le.

 

Megosztás: