Az USA nem akarja engedni az orosz-német Északi Áramlat2 földgázvezetéket

(EchoTV sajtószemle)

Az amerikai külügyminisztérium energiaügyi felelőse, Sandra Oudkirk csütörtökön Berlinben kijelentette, „Minden meggyőző erőnket bevetjük”, hogy ne jöhessen létre az Oroszországot Németországgal a Balti-tengeren át összekötő Északi Áramlat 2-es földgázvezeték. Oudkirk szerint az oroszokban nem lehet megbízni és leállíthatják a gázszállítást, valamint ezzel növelnék befolyásukat Európára, jelenti a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német gazdasági-politikai hírportál.

x

Luis Videgaray mexikói külügyminiszter az amerikai külügyminisztériumhoz intézett diplomáciai tiltakozójegyzékében „abszolút elfogadhatatlannak” nevezte, hogy Donald Trump amerikai elnök a Mexikóból érkező migránsokat „nem embereknek, hanem állatoknak” nevezte, jelenti a brit Reuters hírügynökség. Trump azzal védekezett, hogy ő a Los Angelesben a nyolcvanas években megalakult és nemzetközivé vált MS-13-as bűnbanda tagjaira utalt.

x

A müncheni szerkesztésű balliberális Süddeutsche Zeitung napilap megvált 85 éves karikatúristájától, mert Netanjahu izraeli minisztert Dávid-csillagos jelzéssel ellátott rakétával ábrázolta, jelenti a német Die Welt napilap. A Süddeutsche Zeitung főszerkesztője szerint e karikatúra antiszemita volt és azt ígérte, lapja ezután a karikatúrákat ellenőrizni fogja megjelenésük előtt.

x

Amerikai képviselők törvénytervezetet készítenek elő, amely megtiltaná, hogy létrejöhessen több mint száz F-35-ös vadászgép eladása Törökországnak, mert Ankara magatartásával aláássa a NATO-t. Az erről tudósító orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata hozzáteszi, az üzlet megakadályozására Amerikában élő görögök és ottani zsidó közösségek lobbiztak a kongresszus tagjainál.

x

Mohammed bin Szalman szaúdi koronaherceg teljesen és rejtélyesen eltűnt a nyilvánosság elől azóta, hogy április 21-én fegyverropogás és robbanások hangja hallatszott a szaúdi fővárosban, Rijadban lévő királyi palota előtt. Egy fotó nem jelent meg róla sehol. Még akkor sem, amikor Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tett látogatást Rijadban. A koronaherceg sok embert haragított magára, beleértve a királyi családot és azokat, akiknek sem reformjai sem külpolitikája nem tetszik, így Jemen bombázása, Katar ellenessége és Izrael-barát politikája, jelenti a PressTV iráni tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: