Az osztrák Profil Soros hamisító szolgája

 

A balliberális osztrák Profil nevű hetilap portálján csütörtöki (május 17.) keltezéssel e címmel jelent meg szerkesztőségi vezércikk: „Mennyi hatalma van George Sorosnak?”Hétfőn e helyütt már ismertettük az osztrák Unzensuriert hírportál azon cikkét, amely beszámol arról, miként hamisítja meg az osztrák fősodratú sajtó azt a levelet, amelyet Szijjártó Péter külügyminiszter küldött Van der Bellen osztrák elnöknek arról, hogy Soros miket írt saját kezűleg saját tervéről. Így azt a részt is ismertettük, amikor a Soros által az unióba befogadni javasolt egymillió migránst meghamisítják háromszázezerre.

A Profil cikke minderről olyan mértékben nyújt példát, amelyet érzésünk szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni, ugyanis ez mutatja azt a mérhetetlen szolgaiságot, amelyet a nyugati sajtó mutat Soros iránt, és amely esetében nem mindig lehet tudni, hogy csak anyagi érdekekről vagy tulajdonosi elvárások teljesítéséről, illetőleg lelki azonosulásokról van szó, vagy az előbbiek bármilyen arányú keverékéről.

A szerkesztőségi cikk azt elismeri, hogy a devizaspekuláns „néhány kevés esetben” valóban hozzájárult a különféle színes forradalmak örve alatt véghez vitt kormánydöntési akciókhoz, mint amilyenre például 2003-ban, Grúziában került sor.

Miután a vezércikk bemutatta, hogy ők ennyire nem elfogultak, e kiemelt, vastagon szedett mondat következik:

„És mi van a menekültek millióinak Európába telepítéséről szóló Soros-tervvel?”

„Ilyen soha nem volt”, szögezi le a maga részéről a Profil.

Ugyan 2015-ben megjelent egy cikke ezzel a címmel: „Tervem a menekültkáosz megoldására”, vallja be a lap, és abban tényleg van olyan, ismeri el szintén, hogy Európának fel kellene készülnie évi egymillió menekült befogadására, de néhány hónappal később Soros cikket írt a Foreign Policy magazinban, amely arról szól, „hogy évente 300 ezer embert kell az EU-ba hozni, hogy a Földközi-tenger térségében a menekültválság befejeződjék. Ugyanakkor Soros azt is követelte, hogy a származási országokban hozzanak létre ügyintéző központokat és szigorúan ellenőrizzék az EU külső határait.”

Akkor most nézzük meg azt a cikket, amelyből a Profil az állításait vette.

Az 2016. július 19-én jelent meg (és egy héttel később magyarul is az egyik balliberális honlapon). Vagyis nem egészen „néhány hónappal” az eredeti cikke után, amely 2015. augusztus 29-én látott napvilágot a Marketwatch nevű hír- és véleményportálon, hanem majdnem egy évvel rá.

A 300 ezres szám e mondatban jelenik meg: „Milyen lenne a migrációs válság átfogó megközelítése, amely garantálná, hogy évente legalább 300 ezer, a Közel-Keletről érkező menekült (nem gazdasági migráns) Európában – és remélhetőleg a világ más országaiban – történő befogadását?”

Vagyis Soros nem korrigálta lefelé az egymilliós számot 300 ezerre, hanem azt „legalábbnak” nevezte mint alsó határt. Mégpedig az ő általa megszabott alsó határt.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-osztrak-profil-soros-hamisito-szolgaja

 

Megosztás: