Trump a migránsokról: “Nem emberek, állatok”

Az olasz La Repubblica napilap teljes terjedelemben közli a kormányzásra készülő olasz koalíció negyven oldal terjedelmű programját. Abban szó szerint ez olvasható: „Olyan külpolitikát kell létrehozni, amely a nemzeti érdekek és az egyes államok belügyeibe történő be nem avatkozás alapelvének  primátusán nyugszik… Oroszország felé nyitni kell, és Oroszországot nem fenyegetésnek, hanem gazdasági és kereskedelmi partnernek kell tekinteni. Ezzel összefüggésben ajánlatos az Oroszország elleni szankciók azonnali megszüntetése, hogy Oroszországot stratégiai tárgyalófélként lehessen rehabilitálni olyan regionális válságok megoldására, mint Szíria, Líbia és Jemen estében… Oroszország nem jelent katonai fenyegetést, hanem a NATO és az Európai Unió potenciális partnerét”. Ez vonatkozik a Földközi-tenger térségre is, ahol Oroszországgal együtt kell működni a migrációsáramlatok megfékezésére is.

x

A széles körben olvasott amerikai Huffington Post internetes hírportál arról számol be, hogy Donald Trump amerikai elnök kaliforniai vezetőkkel szerdán tartott megbeszélésén ismét „állatoknak” nevezte a migránsokat. Azt mondta: „Ezek nem emberek, hanem állatok”.

x

Erdogan török elnök kijelentette: a Gázai-övezetben történt erőszak mutatja, hogy az ENSZ „összeomlott”. Azt mondta, „Ha az izraeli zsarnoksággal kapcsolatos hallgatás folytatódik, a világot gyorsan olyan káoszba viszi, ahol a banditizmus az úr”, majd biztosította a, mint mondta, népirtásnak kitett palesztin népet országa támogatásáról, idézi őt a PressTV iráni tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

x

Obama elnök idején az amerikai kormány ahelyett, hogy megkereste volna az Iszlám Állam ellen harcoló mérsékelt erőket, a nekik szánt hadfelszereléseket és lőszereket egyszerűen az al-Kaida terrorcsoportnak és az ahhoz tartozó al-Nuszra dzsihadistáknak adta át, erősítette meg az amerikai Fox News televíziónak az az ember, aki maga intézte az ügyet, ezzel megerősítve azt a vádat, amelyet az Obamát és külügyminiszterét, Hillary Clintont támogató sajtó összeesküvés-elméletként intézett el.

x

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök elmondta, Hszi Csin-ping kínai elnök biztosította őt, Kína nem engedi, hogy kibillentsék elnöki pozíciójából és hogy országa „a kutyák martalékává” váljon, idézte őt a Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

Megosztás: