A robotizálás a világon a munkahelyek csaknem felét veszélyeztetik

(EchoTV sajtószemléje)

A globális terjesztésű brit Economist hetilap az OECD új, az egész világra vonatkozó tanulmányát ismerteti, amely szerint a robotok a munkahelyek csaknem felét veszélyeztetik, ami annyiból jó hír, hogy az emberek érdekesebb, robottal nem helyettesíthető munkákat tudnak keresni, írja a cikk.

x

Az amerikai külügyminisztérium honlapjának sajtófelületén az a közlemény olvasható, miszerint az Egyesült Államok elítéli az Oroszországot és a „megszállt” Krím-félszigetet összekötő híd építését és tegnapi részleges megnyitását, amely a szöveg szerint sérti a nemzetközi jogot, valamint korlátozza a Kercsi-szorosban haladó, illetve az Azovi-tengeren Ukrajna felé tartó hajók méretét. A nyilatkozat hangsúlyozza, hogy az Egyesült Államok addig tartja fenn az Oroszország elleni szankciókat, ameddig Oroszország nem adja vissza Ukrajnának a Krím-félszigetet.

x

A népszerű francia jobboldali Boulevard Voltaire nevű véleményportálon egy karitatív szervezet aktivistájának az ukrajnai Donbassz régióból írt cikke mutatja be azt, hogy négy évvel az Euromajdan puccs után Ukrajna tovább öldököl a főleg orosz származású emberek lakta Donbasszban és erről a nyugati média hallgat, mint a sír. E négy év nyugati orientáció alatt Ukrajna gazdasága egy részeg hajóvá változat. A fizetések megfeleződtek. A korrupció megbénítja az országot, a Kijev által viselt háború pedig szétszakította. A kormány Brüsszelt és a NATO-t szolgálja, valamint megindította a melegfesztivált, amely minden atlantista protektorátusban kötelező.

x

A Russia Today orosz  tévéhálózat angol nyelvű szolgálata arról tudósít, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat emberei tegnap megrohamozták az orosz RIA Novoszti orosz hírügynökség kijevi irodáját, miután az irodavezetőt már korábban letartóztatták. Az ukrán állítás szerint Moszkva „hibrid háborút” visel Ukrajna ellen és ezt vizsgálják.

x

Az amerikai Huffington Post hírportál olasz kiadása azt állítja, a kezébe került a kormányzásra készülő 5 Csillag Mozgalom és a Liga közötti kormányzatpolitikai megállapodás. Ezek szerint az új olasz kormány követelné az Oroszország elleni szankciók megszüntetését; az európai szerződések újra tárgyalását és 250 milliárd dollár adósságenyhítést kívánna az Európai Központi Banktól.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: