The Saker: első ízben nevezi Putyin politikáját gyomorforgatónak

THE SAKER

Az izlandi bejegyzésű, angol nyelvű független The Saker az alternatív médiumok világában a legjobbak közé tartozik.

És azok közé, amelyek s folyamatosan ítélték el a nyugati hatalmak aljas, agresszív, provokatív politikáját Oroszország ellen. Szó- és ténykimondóan.

De most nagyon nekiment Putyin orosz elnöknek május 11-én megjelent írásában, amely Netanjahu izraeli miniszterelnök moszkvai látogatása kapcsán jelent meg.

A 9 nyomtatott oldal terjedelmű cikk így indul és abban már benne van a lényeg:

„A héten fontos eseményekre került sor. Így arra is, hogy Putyin ismét Medvegyevet nevezte ki miniszterelnökének, és Bibi Neanjahut meghívta Moszkvába a győzelem napi ünnepi katonai felvonulásra annak ellenére, hogy Netanjahu megbombázta Szíriát, Oroszország szövetségesét, éppen látogatása estéjén. És amikor Moszkvában volt már, Netanjahu Iránt – mihez is – a náci Németországhoz hasonlította. Tényleg – milyen eredeti! Majd pedig nekifogott másodszor is bombázni Szíriát, még moszkvai látogatása alatt. De mi is várható egy önimádótól, aki képes arra, hogy egy különlegesen legyártott cipőben szolgáljon fel ennivalót a japán miniszterelnöknek? …

De az orosz reagálás az, ami oly mértékben  undorító: semmi, semmiféle reagálás…

Semmi kétség, hogy Netanjahu nyilvánosan orron fricskázta Putyint és Putyin ezt elfogadta. Minden Putyin  iránti tiszteletem mellett kell kimondani, hogy most Netanjahunak megengedte, bánjon vele éppen úgy, ahogyan Trump bánt Macronnal. Kivéve, hogy Putyin esetében a saját fővárosában bántak vele így. Ami az egészet még rosszabbá teszi.”

A cikkben utáni kommentek egyetértenek a cikkíróval.

Megjegyzik azt is, hogy a Netanjahu látogatás után Putyin fegyverkereskedelmi tanácsadója, Vlagyimír Kozsin kijelentette, Oroszország nem szállítja le Szíriának az S-300-as rakétavédelmi rendszert. (Amit megígértek.)

 

Megosztás: