A balliberális sajtó garanciája, hogy oldaluk többé nem nyer választást

A magyar társadalom hatalmas szerencséjére már jó néhány éve felébredt. Elege lett abból a negatív „hungarikumból”, hogy tapsoljon azoknak, akik leköpik saját hazájukat, még átlátszó hazugságok árán is.

De a bosszú- és gyűlöletbetegségben szenvedő sajtó szerencsére nem veszi észre magát. Csupán három egészen friss példa, hogy örvendjünk: ezek nem tudnak változni.

A penzcentrum.hu ezzel a címmel és leaddel kenegeti lelkes olvasói zsigereit:

Ezért vagyunk senkik az EU-ban: mutatjuk a tényeket

Az Eurostat készített egy friss ábrát, amin azt mutatják meg, hogy a különböző tagállamok mekkora részt adnak a teljes EU gazdasági teljesítményéből. Ha Magyarország eltűnne, lehet, észre sem vennék.

A csatolt grafikonból kiderül, az EU GDP-jének csak 0,8 %-át adjuk.

Önök szerint elképzelhető lenne, hogy egy luxembourgi újságírónak eszébe jutna ugyanezt leírni, amiért nagyhercegsége 0,4 %-ot adja?  Vagyis azt, hogy „Ha Luxembourg eltűnne, lehet, észre sem vennék”?

A 24.hu nevű hírportál ezt jelenti címében:

Brüsszelben olcsóbb a gáz, mint Budapesten

Ember Zoltán újságíró. 2018. 05. 07. 14:53

Ott Forrás Dávid, itt Ember Zoltán.

A cikkből rögtön kiderül, hogy a cím ordas hazugság.

De „vásárlóerő paritáson” mérve, világosít fel bennünket Ember,  bizony a magyaroknak többet kell dolgozniuk az energiáért, mint például Brüsszelben vagy Londonban.

Ugye érdekes, hogy ezek a multik által az osztrák és magyar polcokon található, ugyanolyan címkével ellátott élelmiszerkészítményeket „vásárlóerő paritáson” még sohasem hasonlították össze? Sőt – ezen médiatermékek eme összehasonlítást még minőségi vagy abszolút árértéken se tették meg.

A harmadik példa:

Mészáros Lőrinc gázszerelőként 95 ezer évig dolgozhatott volna a tavalyi keresetéért

Molnár Dávid rovatvezető. 2018. 05. 11. 16:23

Gondoljanak bele, elképzelhetőnek tartanák, hogy e fizikai munkásokat és fizikai munkát gyűlölők egy szociológusból lett milliárdosnál ugyanilyen „matekot” alkalmaznának?

Egyébként Önök szerint a társadalomnak mi hasznosabb? Egy gázszerelő vagy egy olyan szociológus, aki például elmondja, mennyire hasonlított Salazar és Franco rendszere Orbánéra?

Vagy elképzelhetőnek tartanák, hogy a liberalizmushiánnyal soha nem vádolt svéd sajtó a hegesztő múltú miniszterelnök, Stefan Löfven mai fizetését szorzószámos alapon hasonlítaná össze eredeti fizetésével?

De csak folytassa, kedves balliberális média!

És mindenki, aki ugyanarra gondol, mint majdnem mindenki, igaza van.

 

Linkek:

https://www.penzcentrum.hu/otthon/ezert-vagyunk-senkik-az-eu-ban-mutatjuk-a-tenyeket.1066394.html

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/05/07/brusszelben-olcsobb-a-gaz-ara-mint-budapesten/

https://24.hu/elet-stilus/2018/05/11/meszaros-lorinc-gazszerelo-vagyon/

 

 

 

Megosztás: