Lagerfeld német állampolgárságát adja fel Merkel miatt

Karl Lagerfeld, a világhírű divattervező már tavaly novemberben hangoztatta súlyos kifogásait Angela Merkel kancellár liberális menedékügyi politikája miatt és azt a holokauszthoz hasonlította.

Lagerfeld életveszélyesnek jellemezte a német kancellárnak a migránsok irányába teljesen nyitott határokat képviselő politikáját, és közölte, készen áll német állampolgárságnak feladására.

A francia Le Point hetilapnak nyilatkozva feltette a kérdést: „Tényleg azt kellett mondania Merkelnek, hogy egy millió migránst fogad be, amikor Franciaország, amely az emberi jogok országának festi le magát, harminc ezer befogadására tett ígéretet?”

Az idős divattervező azzal érvelt, hogy Merkelnek a migránsok irányában kialakított, helytelen politikája eredményeként az országban megerősödtek a „neonácik”. Különösen a jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt növekvő népszerűségét emlegette.

Azt mondta: „Az AfD nem létezett, de egyetlen mondattal életre hívta két millió szavazó elidegenítésével és azzal, hogy e neonácikból százat küldött a parlamentbe”, amivel a párt tavaly szeptemberi választás idején elért nagy sikerére utalt.

„Ha ez tovább folyik, feladom német állampolgárságomat”, jelentette ki Lagerfeld.

Azt is mondta, hogy „Nem lehet több millió zsidót megölni és – mégha azóta sok év is telt el – helyükbe azok legrosszabb ellenségeit behozni milliószámra. Ismerek valakit Németországban, aki befogadott egy fiatal szíriait. Négy nap múlva a befogadott azt mondta: ’A legnagyobb dolog, amit a németek feltaláltak, az a holokauszt volt’”.

„Szegény” Németországra most ismét rájár a rúd múltjának napi előrángatásában.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Vlagyimir Putyinnál tett újabb moszkvai látogatásán (hé, nyugati pincsimédia: Bibi nem Putyin-pincsi?) arra használta fel az ottani, II. világháborúban aratott győzelmi ünnepséget, hogy Iránt a náci Németországhoz hasonlította.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/lagerfeld-nemet-allampolgarsagat-adja-fel-merkel-miatt-3086122/

 

Megosztás: