Burundi nyugati adókat függeszt fel hat hónapra

Megnyugtatva azonnal minden olvasónkat: Orbán Viktor mellett most már az afrikai Burundi is „a történelem legsötétebb korszakának” visszatértével fenyeget, ha már a nyugati egyenmédia elfelejtette ez irányú mantráját elővenni annak nyomán, hogy Donald Trump amerikai elnök keddi döntése a nemzetközi iráni atommegállapodás felrúgásával tényleg újabb világháború veszélyét idézte elő. És azért azt sem volt túl aranyos a történelem visszatértére figyelmeztető szó nélkül hagyni, hogy Amerika drága jó stratégiai szövetségese, Szaúd-Arábia immár a jemeni elnöki palotát bombázta a hét végén.

A sztori Burundiból:

e közép-afrikai ország médiahatósága úgy döntött, hogy egy fél évre felfüggeszti a BBC és az Amerika Hangja adásait a tőlük elvárható tárgyilagosság hiánya miatt.

Ezt – honnan máshonnan –a kínai Hszinhua hírügynökség helyi, Budzsumbura-i keltezésű tudósításából tudtuk meg.

A londoni és washingtoni kormány szócsöveitől a helyi sugárzási engedélyt hétfőtől szépen megvonták, közölte Ramadhan Karenga, az ottani médiatanács elnöke.

A médiatanács már figyelmeztette a két adót, hogy ne sértsék meg a „kiegyensúlyozott tájékoztatás” és a forrásaik „alapos ellenőrzésének” elveit.

Közbevetés: kedves budzsumburai médiatanács, nem kelnének át az óceánon ugyanezzel az üzenettel hozzánk egy pár órára?

A szintén állami Radio France Internationalt is figyelmeztették az újságírás szabályainak betartására.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/burundi-nyugati-adokat-fuggeszt-fel-hat-honapra-3078187/

 

 

 

 

Megosztás: