Sztálin-orgona lövések a magyar kormánypárti médiára

Azok, akik azt hiszik, a címben megfogalmazott aggodalom „kormányhűvonali álhír”, álljanak meg egy pillanatra, hiszen elfelejtették elolvasni az erre vonatkozó cikkáradatot, amelyeket a fősodratú média közvetített az elmúlt hónapokban és közvetít naponta egyre nagyobb intenzitással és hisztériával habosítva, a nyugati hatalmi központokból és fővárosokból.

Angliából, Merkel kancellárnak az alternatív médiumait egyre durvábban cenzúrázó Németországából, Macronnak az orosz Russia Today és a Sputnik News kitiltása érdekében fogalmazódó sajtótörvénye Franciaországából, az előbbi médiákat külföldi ügynökként regisztrálásra kényszerítő USA-ból, az azokat betiltó balti országokból és természetesen az EU-ból, ahol egyre másra alakulnak azon egységek, amelyek az „álhíreket” és az azokat hordozó médiumokat akarják kitiltani.

Aminek persze akkora Sztálin-korszaki stichje van, mint ide a Lacházáról szagló, öt éve őrizetlenül hagyott káposztának.

Hogy a legfrissebb ilyen cenzúrázási gyakorlattal frissítsük olvasóink ismereteit, íme néhány példa.

Az angol nyelvű független hírportál, a Voice of Europe – amelyet természetesen már egy holland portál azzal támadott meg, hogy Putyin titkos médiaügynöke és álhíreket terjeszt – hétfőn számolt be arról, hogy egy párizsi bíróság ötezer euró büntetést szabott ki a népszerű, magát algériai berber eredetű zsidóként azonosító Eric Zemmour francia íróra, amiért a muzulmánok ellen gyűlöletet keltett. Azzal, hogy 2016-ban egy tévéinterjúban „iszlám invázióról” és arról beszélt, hogy megvan a kockázata egy vallási háború kitörésének Franciaországban.

Néhány nappal korábban pedig Craig Murraynek, Nagy-Britannia volt üzbegisztáni nagykövetének a Facebook oldalát blokkolták, írta a Defend Democracy, szintén független hírportál. Murray ma a világ egyik legsikeresebb újságírója, akinek blogját havonta másfél millión olvassák. A Facebook azért tiltotta le őt, mert bírálta Izraelt.

De ez semmi. Szerdára a Pécsi Tudományegyetemen Külügyi Izgatósága importál egy fake news ellenes megmondócenzort. Neve Dr. Rand Waltzman, a kaliforniai RAND Corporation, a Pentagon első számú agytrösztjének „vezető adattudósa”. Ő előadást fog tartani 11 órai kezdettel a PTE BTK épületében (Ifjúság útja 6, D épület 105) arról, hogy mi az általa „kognitív biztonságnak” becézett módi „azoknak a szereplőknek a kiszorítására, akik dezinformációt terjesztenek. Előadásain arra ösztönzi a közönséget, hogy tudatosabban nézzenek szembe a dezinformációból eredő veszélyekkel, és legyenek kreatívak a megoldások keresésében”, olvasható a meghívóban.

 

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/sztalin-orgona-lovesek-a-magyar-kormanyparti-mediara-3074740/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=34c100e18e-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-34c100e18e-181179461

 

Megosztás: