Világhírű orvosi szaklap hazudik Magyarországról

Közhely, hogy naponta több tucatszor lőnek a nyugati hegemón médiahatalom hazugságért jól fizetett vazallusai a magyar miniszterelnökre és Magyarországra jobboldali kormányok idején.
De arra még nem volt példa, hogy a világ egyik legnevesebb orvosi folyóirata, a brit The Lancet hetilap politikailag és irdatlan hazug módon támadja a magyar miniszterelnököt egészségügyi politikája kapcsán.

A dolgot még súlyosabbá teszi, hogy a szóban forgó cikk „vezércikk” jelzéssel jelent meg a hetilap április 21-i számának legelső oldalán, „The Lancet” aláírással, ami azt jelenti, hogy az egész folyóirat szerkesztőségi álláspontjáról van szó.

A cím: „Orbán nem gondoskodik Magyarország egészségéről”.

Annyi tisztesség viszont volt a hetilapban, hogy május 2-i számában online – vagyis nem nyomtatott kiadásában – engedélyezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár válaszát a levelezési rovatban.

Először nézzük a hecc-cikket, amelynek első bekezdését elolvasva azonnal láthatjuk, hogy milyen áramlat tette a hegemón sajtó cselédjévé e szaklapot is: „Orbán Viktor harmadik egymást követő megválasztása Magyarországon betekintést nyújt a nyugati országoknak azzal kapcsolatban, hogy milyen egészségügyi következményekkel jár a kormányok számára, ha a populizmust és a gazdasági erőt polgáraik egészsége fölé helyezik. Az ellentmondásos populistát többek közt olyan kinyilatkoztatásai miatt vitte be a hatalomba a támogatás hulláma, mint a liberális NGO-k kormány általi megleckéztetése. Orbán a választás előtt kijelentette, hogy ellenfelei »erkölcsi, politikai és jogi bosszúval« szembesülnek majd.”

A vezércikk ezután további politikai ügyekben fejezi ki végtelen rosszallását, így azzal kapcsolatban, hogy 2015-ben Magyarország kerítést épített a magyar–szerb határon a migránsok ellen. (Amihez megjegyezhetjük: nyilván a The Lancet főszerkesztőjének vagy George Sorosnak a házát nem kerítés, hanem kolbász védi, mint ahogyan a hazai Nyugat-nyaló balliberálisok budai dombokon épített házait is. – L. I.)

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/orvosi-szaklap-hazudik-magyarorszagrol

 

Megosztás: