Nincs német Grammy-díj a rappereknek, akik azt énekelték: „Csináljunk még egy holokausztot”

THE WASHINGTON POST

A német Echo Music Awards-díjat Németországban a Grammy-díj egyenértékű változatának tekintik.

És most betiltották.

Mert egy rap duó – Kollegah és Farid Bang – azt rappelték, hogy testük jobban néz ki, mint az auschwitzi foglyoké.

Egy másik dalukban pedig sürgették, legyen újra holokauszt.

Április 12-én, a holokauszt emléknapon munkájukat Németország legjelentősebb díjával jutalmazták.

De akkor kitört a botrány. Még Heiko Maas német külügyminiszter is bírálta az odaítélést.  /Maas elődjével, Sigmar Gabriellel szemben egészen véletlenül neokon beintésre látja mindenhol Putyin kezét./

Megjegyzés: nem egészen következetes, hogy míg Merkel is méltatja Luther Mártont (hány oldalt idézzünk tőle a fenti témában?) és Marxot, a tömeggyilkos ideológia rapperét, addig itt hirtelen vége szakad a művészeti szabadságnak. A német közszolgálat mondhatja Erdoganról, hogy kecskével közösül?

És most a Marx idézet:

„Nézzük meg a valódi zsidót.  Ne a sábbász zsidót…de a mindennapi zsidót…Mi a judaizmus profán alapja?  A gyakorlati szükség, az önös érdek.  Mi a zsidó evilági kultusza?  A seftelés.  Mi  evilági istene?  A pénz.  A pénz Izrael féltékeny istene, amely mellett más isten nem létezhet.  A pénz az emberiség minden istenét lealacsonyítja és árucikké változtatja.  A pénz lett minden dolog önmagában elegendő értéke.  Ezért megfosztotta az egész világot – mind az emberi világot, mind a természetet – a sajátmagában hordozott értékétől.  A pénz az ember munkájának és létezésének elidegenített lényege: ez a lényege uralja őt és ő ez előtt borul térdre.  A zsidók istenét evilágiasították és a világ istenévé vált.”

 

Megosztás: