A Pécsi Tudományegyetem cenzúrázási parancsokat osztogató amerikai neokont hívott meg

A liberális Pécsi Tudományegyetem most amerikai hadiipari/neokon lábtörlőként szolgál.

Május 9-i előadásra érkezik Rand Waltzman, a kaliforniai RAND Corporation „adattudósa”.

Az elsősorban a Pentagonnak elemzéseket készítő RAND Corporation nevű, kiemelkedően fontos agytrösztöt néhány évvel a II. világháború után az amerikai légierő és a Douglas Aircraft Company nevű amerikai harci repülőgépgyártó alapította. Jellege és jelleme azóta sem változott.

Waltzman előadásának összefoglalója szerint (lásd lentebb) ki akarja szorítani a „dezinformációt” terjesztőket.

Ha bárki csak az elmúlt hónapban megvizsgálja, mit terjesztett a nyugati fősodratú sajtó például az oroszokra fogott nagy-britanniai Szkripál-mérgezésről vagy arról, hogy Aszad szíriai elnök támadta meg ideggázzal saját népét, és azt összehasonlítja a Russia Today, a Sputnik News, az iráni PRESS TV híreivel, mára látja, hogy mely dezinformációs szereplőket kellene kiszorítani.

De nehogy valaki azt higgye, hogy az odavezényelt liberális vagy megfélemlített hallgatók ezt fel merik vetni ennek a tetves, gyalázatos neokon gazembernek. (Orbán „illiberális diktatúrájában”, persze.)

És nehogy azt higgye valaki, hogy ugyanezen egyetem Külügyi Igazgatóságában lenne annyi tisztesség és bátorság, hogy a másik fél véleményét is bemutatva hívna meg egy előadót (például John Pilger,  Pat Buchanan, Robert Fisk, Phillip Giraldi, Craig Murray, Eric Margolis,  Glenn Greenwald, Gideon Levy, Max Blumenthal, Neil Clark, Jonathan Cook, Finnian Cunningham, Daniel McAdams, vagy Paul Craig Roberts közül választva).

Washingtontól Londonon, Berlinen és Párizson át az EU-ig egyre durvább eszközöket vetnek be, hogy elfojtsanak minden tényt, minden szabad szót, ami nem az amerikai hadiipar/neokonok és az őket kiszolgáló vazallus kormányok ínyére való.

Amit ez az egyetem most tesz, gyomorforgatóan szolgalelkű, gyáva, undorító.

De ha meg mer hívni a felsoroltakból bárkit, azonnal önkritikát gyakorlok, hogy elfogadhatatlanul előítéletes vagyok és Rand Waltzman felszólítása csupa demokrácia, a tájékoztatás sokszínűségének elősegítése, és éljen a CNN, a New York Times, a Washington Post tényszerű tájékoztatása Magyarországról, vagy hallgatása a jemeni népirtásról, India kasmíri öldökléséről, Marokkó nyugat-szaharai népkínzásáról, és a többi aprócska szöszmöszről.

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Az Egyetem az Aktív Állampolgárokért program szeretettel meghívja Önöket Dr. Rand Waltzman Álhírek és dezinformáció című angol nyelvű előadására.

Az előadás időpontja május 9. 11 óra. Helyszín: PTE BTK, Ifjúság útja 6, D épület 105.

 

Dr. Rand Waltzman a RAND Corporation (https://www.rand.org/) vezető adattudósa. Jelenleg a Pentagon kutatási projektjét vezeti, aminek célja, hogy felderítse a közösségi média felhasználásával folytatott propagandatevékenység működését és hatását. Dr. Waltzman korábban a Carnegie Mellon University szoftvermérnöki intézetének vezető technológiai szakértője volt, és programmenedzserként vezette a Defense Advanced Research Projects Agency Stratégiai Kommunikáció a Közösségi Médiában nevű egységét. Szakmai tapasztalatai kiterjednek a bot hálózatok azonosítására, a befolyásolási műveletekre, a dezinformációra, a gépi tanulásra és a digitális kommunikációra.

Dr. Waltzman kiváló előadó, aki szemléletes példákkal mutat rá a dezinformációs fenyegetés jelentőségére, valamint az általa „kognitív biztonságnak” nevezett védekezési stratégiára, hogy ezzel ösztönözze a nyugati demokratikus társadalmakat a digitális kommunikációs környezet menedzselésére, a proaktivitásra, valamint azoknak a szereplőknek a kiszorítására, akik dezinformációt terjesztenek. Előadásain arra ösztönzi a közönséget, hogy tudatosabban nézzenek szembe a dezinformációból eredő veszélyekkel, és legyenek kreatívak a megoldások keresésében. Ezzel élénk vitára ösztönöz, egyúttal felhívja a figyelmet a problémáról folytatott további diskurzus szükségességére.

Az előadás angol nyelvű!

Üdvözlettel,

Külügyi Igazgatóság
Pécsi Tudományegyetem

 

 

 

 

Megosztás: