Cox bárónő (Lordok Háza): a BBC szándékosan tagadja a szír nép elnöke iránti hálás támogatását

„A magyaroknak Magyarország az első” címmel közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő helyreigazító levelét az amerikai  Washington Post napilap, amely egy blogposztján korábban ezzel a címmel írt Magyarországról: „A demokrácia haldoklik Magyarországon. A világ többi országának aggódnia kell” és a cikk azzal a mondattal zárult, hogy „milyen jópofa: amikor valaki első helyre helyezi el országát, az általában azt jelenti, hogy a demokrácia az utolsó helyre szorul”. A kormányszóvivő emlékeztet arra, hogy míg az Egyesült Államokban az elnökválasztáson a részvételi arány 55,7 % volt, Magyarországon április 8-án 70,2 %. Ismerteti, hogy mekkorát zuhant a munkanélküliség, milyen nagy mértékben nőtt a bruttó nemzeti termék és a reálbér. Márpedig ezeket a dolgokat szeretik a szavazók, írja. Arra a vádra, hogy a Fidesz a szavazatoknak csupán 48 százalékát szerezte meg és mégis kétharmados többségre tett szert a parlamentben, azzal válaszolt, hogy Tony Blair brit miniszterelnök Munkáspártja 1997-ben a szavazatok 43 százalékának megszerzésével a parlamenti helyek 64 százalékát szerezte meg, míg Obama 2008-ban a szavazatok 53 százalékával az elektori testület 67 százalékát tudhatta maga mögött. Így működik a többségi rendszer, írta.

**********

Caroline Cox  brit bárónő, a parlamenti Lordok Háza tagja nemrégiben tért haza Szíriából, ahol több várost látogatott meg és beszélt kormányzati tisztségviselőkkel,  ellenzéki vezetőkkel,  művészekkel és sok egyszerű szíriaival. Elmondta, a legtöbben hálás szívvel támogatják Basár al-Aszad szíriai elnököt és nagyra értékelik azt, hogy a szíriai hadsereg és az orosz katonaság harcol az Iszlám Állam és a dzsihadista terrorcsoportok ellen, bármit is mondanak erről a nyugati kormányok és a média. Hangsúlyozta:  sajnálatos, hogy a BBC a briteket erről homlokegyenest eltérő és egyoldalú módon tájékoztatja, idézi őt a Russia Today orosz globális tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

***********

„Franciaország élesen elítéli Izraelt: ellenezzük a gázai tiltakozókra történő, válogatás nélküli lövöldözést” címmel az angol nyelvű izraeli  Haaretz napilap arról számol be, hogy a francia külügyminisztérium hétfőn nyilatkozatban ítélte el, amiért az izraeli erők 39 palesztin tüntetőt öltek meg  a legutóbbi hetekben, beleértve kiskorút és újságírót is.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: