„Macron migrációs csődje: Párizs lett az új Calais”

/EchoTV nemzetközi sajtószemléje/

„Mindegy, hogy az EU és Soros mennyire fáradozik, egyetlen illegális bevándorlót nem fogadunk be” címmel a Russia Today orosz globális tévéhálózat német nyelvű szolgálata arról tudósít, hogy a Fidesz egyértelmű választási győzelme és a Soros-alapítvány távozása Magyarországról  hátszelet ad a magyar kormánynak, hogy még erősebb pozícióból lépjen fel a nyílt bevándorlási politikával szemben. Az összefoglaló hozzáteszi, Szijjártó Péter külügyminiszter harciasan lép fel a migrációnak Magyarországra kényszerítése ellen. Kiemeli azt a kijelentését is, hogy a kormány több magyar gyermeket és családot szeretne látni mint bevándorlót.

*             *             *

„Macron migrációs csődje: Párizs lett az új Calais” címmel a jobboldali olasz Il Giornale napilap arról számol be, hogy a francia fővárosban migránsok ezrei táboroznak csupán néhány kilométerrel északra Párizs központjától. Minden nap egy új sátort vernek fel. Egyetlen hónap alatt 1400 migráns táborozott le Porte de la Villette-ben. Közülük a legtöbben Olaszországból érkeznek, a többi pedig a Calaisból elzavart migráns. Az egyik migráns arról panaszkodott, hogy Párizsnak szégyellnie kell magát, amiért ők ilyen szörnyű, magára hagyatott körülmények között élnek.

*             *             *

A brit The Times napilap arra figyelmezteti Trump amerikai elnököt, hogyha kiszáll az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodásból, akkor Teherán megindítja atomfegyver programját. Erre maga Mohammad Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter figyelmeztetett. Azt is elmondta, Trump elnök azon fenyegetése, hogy a 2015-ben megszüntetett, Irán elleni gazdasági szankciók ismételt életbeléptetése „igen veszélyes üzenetet” jelent, ugyanis ezt Kim Dzsong-un észak-koreai vezető úgy értelmezné, hogy Trump elnökkel nem érdemes megállapodni a nukleáris leszerelésben, mert az amerikai elnök amúgy se tartja be szavát.

*             *             *

Az osztrák főváros gyújtópontjának számító Praterstern pályaudvaron a polgármester alkoholtilalmat rendelt el. Ez az első eset, hogy ilyen történik Bécsben. A forgalomtechnikailag igen fontos csomópontot, amelyen naponta 150 000 ember halad keresztül, túlzott alkoholfogyasztás, verekedések, kábítószer kereskedelem jellemzi, írja a vezető osztrák lap, a Die Presse, hozzátéve, hogy néhány hete itt késeltek meg egy családot.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 

Megosztás: