Asszad visszavágta Chiractól kapott francia becsületrend nagy lovagkeresztjét „az USA rabszolgaállamának”

 

(EchoTV nemzetközi sajtószemléje)

Európa felkészül a menekültválság visszatértére és egyes kormányok drasztikus ellenlépéseket terveznek, ugyanis Szíriában az Asszad-kormány és az orosz haderők segítségével levert több ezer dzsihadista zsoldos közül sokan jöhetnek Európába, írja a német Deutsche Wirtschafts Nachrichten gazdasági-politikai hírportál.

******

Az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata idézi Margarete Schramboeck  osztrák gazdasági minisztert, aki kijelentette: Ausztria a híd szerepét kívánja betölteni az EU és Kína között. Hozzátette, meg szeretnék háromszorozni a kínai befektetéseket Ausztriában és egész Ázsiával növelni szeretnék a kereskedelmet. Elítélte az USA által Kína ellen indított kereskedelmi háborút azzal, hogy a kereskedelmi háborúknak nincsenek nyertesei.

*******

Basár al-Aszad szír elnök a Szíria elleni amerikai-francia-brit légicsapások nyomán visszaküldte Franciaországnak a 2001-ben Jacques Chirac elnök által neki adományozott Becsületrend nagy lovagkeresztjét azzal, hogy  nem kívánja viselni „az Egyesült Államok rabszolga” országának kitüntetését, számol be róla a Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

*******

A vezető osztrák lap, a Die Presse arról ír, hogy a megkérdezett németeknek csaknem kétharmada elutasítja a legutóbbi amerikai-francia-brit légicsapásokat. A cikkíró hozzászi: Ausztriában is ilyen a hangulat.

*******

Az orosz Sputnik News hírügynökség német nyelvű portálja rossz viccnek nevezi Donald Trump amerikai elnök tavaly januárban tett azon ígéretét, hogy előnyben részesítik a szíriai keresztény menekültek befogadását. Idén az Egyesült Államok eddig tizenegy szíriait fogadott be, tavaly egész évben 3024-et.

*********

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung a Simicska Lajos  tulajdonában lévő Magyar Nemzet megszüntetéséről olvasóit szándékosan félrevezető „Orbán Viktor felszántja a média színpadát” címmel közli Stephan Löwenstein, a lap Ausztriáért és Magyarországért felelős tudósítója írását. E lap több száz külföldi társával együtt arról is ír, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről Berlinbe költözteti, miközben több tucat külföldi napilap úgy tudja, a milliárdos budapesti egyeteme Bécsbe teszi át működésének színhelyét.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 

Megosztás: