Volt magyarnemzetes hazudja az amerikai éterbe: Magyarországon már nincs ellenzéki napilap

 

és csak egy ellenzéki hetilap van

Az amerikai fél-közszolgálati rádió, a National Public Radio interjút készített Garamvölgyi Flórával, a Simicska Lajos által a számára kudarcot jelentő vasárnapi választások hatására azonnal megszüntetett Magyar Nemzet külpolitikai rovatának újságírójával. A „Magyarország utolsó, nem az állam által befolyásolt napilapja bezár” hazug címmel ellátott interjúban Garamvölgyi Flóra az ellenzéki Népszava létét szándékosan eltagadta, és azt is hazudta, hogy Magyarországon csak egyetlen ellenzéki hetilap létezik.

*             *             *

A brit The Times napilap által megrendelt közvéleménykutatás szerint a megkérdezetteknek csupán 22 százaléka gondolja, hogy Nagy-Britanniának rakétatámadást kellene indítania szíriai célpontok ellen. A lap hangsúlyozza, Theresa May brit miniszterelnök úgy jelentette be, hogy az Egyesült Királyság készen áll az Egyesült Államok mellett a katonai beavatkozásra Szíriában, hogy erről nem volt hajlandó kikérni a parlament tagjainak véleményét, noha erre Jeremy Corbyn, a Munkáspárt elnöke és mások is sürgették.

*             *             *

Az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata idéz egy szíriai parlamenti képviselőt, aki reagált Trump amerikai elnök twitter-üzeneteire, melyekkel Szíriát  „okos rakéták” csapásával fenyegette meg a damaszkuszi kormány állítólagos vegyifegyver támadása miatt. Ammar al-Asszad képviselő feltette a kérdést, miért van az, hogy Washington a szíriai konfliktus kezdete óta soha nem vetette be ezeket az „okos rakétákat” a dzsihadista terroristák ellen?

*             *             *

A német nyelvű Journalistenwatch hírportál részletesen idézi a világhírre szert tett szíriai blogger, Treka videófelvételekkel alátámasztott tudósítását a nyugati hatalmak által a szíriai kormányra fogott gáztámadás ügyében. Milyen érdekes, írja,  hogy a támadás után a fősodratú média azonnal az Asszad-kormányt hibáztatta mindenféle bizonyíték híján. Forrásként a Fehér Sisakosokat adták meg, amely csoport nem humanitárius szervezet, és mögötte vahhabista dzsihadisták állnak. A Dzsais al-Iszlám névre hallgató terroristákat az USA, Nagy-Britannia és az öbölbeli monarchiák alapították. Nőket és férfiakat zárnak ketrecbe és emberi pajzsként használják őket.  Vajon miért nem jut senki eszébe, hogy őket okolják a gáztámadásért? – tette fel a kérdést.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: