„Az USA-nak miért kell megbarátkoznia Magyarország ‘populista’ vezetőjével”.

THE DAILY SIGNAL

A befolyásos amerikai neokonzervatív Heritage Alapítvány gondozásában megjelenő Daily Signal nevű konzervatív hírportálon Mike Gonzalez, a Heritage egyik vezető kutatója, nagy nemzetközi tapasztalatokkal bíró újságírója és a George W. Bush-kormány külügyminisztériumának korábbi tisztségviselője írt cikket a fenti címmel annak érdekében, hogy bemutassa, az amerikai kormánynak érdekében áll a jó kapcsolatok kiépítése a nagy választási győzelmet arató Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Mielőtt továbbmennénk, néhány szó arról, hogy mit jelent a „neokonzervatív” terminológia. Akik szelídített meghatározását akarják elolvasni, keressék fel a Wikipedia magyar szócikkét. Az angol már messze közelebb visz a valósághoz. A neokonzervatívokat veszélyes háborúpártiaknak tartó amerikaiak általános és igen tömör megfogalmazása szerint neokonzervatívok azok, akik az amerikai politikát Izrael érdekében alakítják, és az ő számlájukra írnak számos amerikai katonai beavatkozást Iraktól a mai Szíriáig. És ők azok, akik visszahőkölve reagáltak John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Mike Pompeo külügyminiszteri kinevezésére, mert – véleményük szerint – ezzel Trump elnök végleg beadta a derekát a mindenhol háborút akaró hadiipari komplexumnak és az őket támogató neokonzervatív hálózatnak.

A cikk azzal kezdődik, hogy a szerző felelősségre vonja a liberálisokat, hiszen – mint írja – azoknak tulajdonképpen nem Orbán Viktorral van a fő bajuk, függetlenül attól, hogy hányszor és miért találnak okot támadására, hanem a magyar választókkal, ugyanis ők azok, akik egyre növekvő számban választják őt újra és újra miniszterelnöküknek.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-usa-es-orban-viktor-kapcsolata

 

Megosztás: