„Ami George Sorost illeti, bűnös, mint maga a bűn”

NEW EASTERN OUTLOOK

Az idézőjelbe tett cím angol eredetije: „In the Matter of George Soros: He’s Guilty as Sin”. A „guilty” bűnöst jelent, a „sin” pedig a bűnt, mint fogalmat. A New Eastern Outlook az orosz tudományos akadémia egyik kiadványa. Ami „neokonul” azt jelenti: lőjük szét! Most pedig a szétlövés és bojkottálás helyett nézzük, mit írt a terjedelmes cikk, amely – hasonlóan a magyar kormányhoz – nem Soros származásával foglalkozik, hanem tetteivel.

A cikk azzal kezdődik, hogy Soros a földkerekség egyik legördögibb embere. A másik Jeff Bezos, a Washington Post szintén ultramilliárdos tulajdonosa. Akinek a lapja például olyan címet adott a magyarországi választásokról szóló cikkének, hogy „Az egykor marginális Soros összeesküvés-elmélet a középpontba kerül a magyar választásokon”.

A cikk szerzője, Phil Butler politológus, Kelet-Európa szakértő, akinek legutóbbi bestsellere „Putyin praetoriánus gárdája”.

Azt írja, tény, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és honfitársai torkig vannak azzal, hogy Soros a Rajnától keletre mindent aláaknáz és manipulál, miközben a Washington Post azonnal „szegény, altruista” George Soros segítségére siet. „Na, hagyjuk”, veti közbe Butler, hangsúlyozva: „Soros nem a menekültek arkangyala”, hanem fegyverként használja őket Európa szétverésére. Ez tény és nem összeesküvés-elmélet.

Az írás azzal folytatódik, hogy Sorosnak több védelmezője és médiacsicskása van, mint a Twist Oliver Faginjének zsebtolvaja volt. Az egyik legügyesebb Soros-szolga az örménygyűlölő Melik Kaylan, aki a Forbes magazinnak nemrégiben gépelte be cikkét, amely ezzel a címmel jelent meg: „Miért gyűlölik a populisták George Sorost és hogyan kezdődött a dolog?” Nos, ez az ember volt, aki azt írta a törökökről, hogy „védtelen civilizáció, amely képtelen elviselni a mindenhonnan rájuk irányuló, indokolatlan támadásokat” az örmény népirtás ügyében.

Nos, ha ez az ember kéri, hogy higgyük el, Soros filantróp, akkor neki feltétlenül higgyük is el – jegyzi meg jó adag gúnnyal.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/ami-george-sorost-illeti-bunos

 

Megosztás: