Elsöprő jobboldali választási győzelem Magyarországon: „Európát sokkoló”, „liberálisokat megrémisztő” demokrácia

A vasárnapi választásokat követő nyugati sajtóvisszhangok tegnapi „rémszemléjében” idéztük azt is, hogy Jean „Magyarországot hajítsák ki az EU-ból” Asselborn luxembourgi külügyminiszter azt üvöltötte bele a nagyvilágba a német Die Welt lapon keresztül, hogy

„Mindenek előtt a magyarországi választások után Németországnak, Franciaországnak és minden olyan tagországnak, amelyek nem a közömbösségre tesznek, gyorsan és félreérthetetlenül az európai szerződések alapján lépniük kell, hogy ezt az értéktumort semlegesítsék”.

Arra gondoltunk, ezen mélyen sértő kijelentés nyilvánosságra kerülése után megindulnak az egészséges ösztönök, azaz a Magyarországot és a magyar választókat szembeköpő tumorozást óriási felháborodás követi a magyar sajtóban, és legalább a magyar külügyminiszter megmondja luxembourgi kollégájának, kit nevezzen „értéktumornak” és ne csak annyival érje be, hogy közölje, Asselborn nem szerepel a választói névjegyzékben.

De nem ez történt. Semmi visszhang. Szokott és természetellenes visszafogottságunk az ellenünk irányuló támadásokra most is működött. Olyannyira, hogy a közszolgálat berlini tudósítója, Volf-Nagy Tünde a Asselbornnak a Die Weltnek elmondott egyéb kijelentéseiről beszámolva éppen e legaljasabb, gyalázatos „értéktumor” mondatát hagyta ki. Mert mi nagyon sajátos módon talpnyalással szeretünk válaszolni a bennünket ért rúgásokra.

Szemben – és most fogódzkodjanak meg a kedves olvasók – a vezető német lappal, a Frankfurter Allgemeine Zeitunggal (!), amely viszont Asselborn Magyarországot letumorozó kijelentését oly felháborítónak találta, hogy külön cikket írt róla. Reinhard Veser írását e kijelentéssel kezdi és azt írja:

„A totalitarizmus szerszámkasztnijába” történt eme behatolás botrányos, és „legkevesebb az lenne, hogy (Asselborn) Budapesttől bocsánatot kérjen”.

Veser hozzáteszi, hogy Asselborn nincs egyedül azok közül, akik reflexszerűen, agyatlanul és mérték nélkül reagálnak Orbán Viktor nyolc éve tartó sikerére.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/elsopro-jobboldali-valasztasi-gyozelem-magyarorszagon-2985508/

 

Megosztás: