Olasz újságíró: a nyugati értékek haszontalan szemétté váltak

Marco Fontana, független olasz újságíró az orosz Sputnik News angol nyelvű portálján ezzel a címmel írt publicisztikát: „Mély szégyent érzek a mai Nyugat miatt”.

Már szinte halljuk a felháborodást a portál által használt „független” jelző miatt. „Hát hogyan lehet ’független’ az az újságíró, aki ilyen helyen nyilvánul meg? Putyin pincsije!”, kiabálnának a Gyurcsány titkosszolgálatának buzgón dolgozó Krekó Péter-félék, akinek – Krekónak – a neve szó szerint naponta jelenik meg a magyar kormányt és a miniszterelnököt „antiszemita” Soros-bírálata és a létrehozott „parancsuralmi” „NER-rendszere” miatt rágalmazó nyugati lapokban, „hiteles forrásként” „támasztva alá” az ezerszer ismételt vádakat. Mert „függetlenek” csak ők lehetnek…

Akkor tehát következzék Fontana cikkének ismertetése. Az írás azzal kezdődik, hogy a szerző mély szégyent érez a Nyugat mai viselkedése miatt.

Összeomlott az utolsó maradéka azon eszméknek és értékeknek, amelyeket Európa mindig is sajátjának vallott. Az orosz diplomatáknak március 26-án, egy gyásznapon történő, több országból való kiutasítása mutatta, hogy a moralitásnak csak a romjai maradtak meg az öreg kontinensen.

Először is, a dátum kiválasztása: pontosan azon a napon, amelyen Oroszország gyászolta a Kemerovo városban kitört tűz áldozatait.

És most egy pillanatra szakítsuk félbe az ismertetést, hogy teret adjunk annak a twitter-üzenetnek, amelyet Neil Clark, brit újságíró küldött szét számos követőjének. Clark blogja lett egyébként Nagy-Britannia legjobbja, de azért ő is „Puyin-pincsi”, hiszen nem elégszik meg, hogy számos vezető brit és amerikai lapba ír, de a Russia Today honlapján is merészel rendszeresen publikálni.

Március 26-án ezt üzente: „53 ember – beleértve 41 gyerek – halt meg egy oroszországi plázában. Igen, ha bármilyen emberség maradt volna, ez lett volna ma a vezető hír, nem pedig az, hogy Jeremy Corbyn milyen kommentet eresztett meg a Facebookon hat évvel ezelőtt.” Mint kiderült már másnap, a szibériai Kemerovo városban a tűznek 64 halálos áldozata lett… Clark egy nappal későbbi publicisztikájában még arról is írt, hogy

vajon milyen sajtóvisszhanggal járt volna, ha az Egyesült Államokban lett volna ennyi áldozata egy tűzvésznek.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/olasz-ujsagiro-a-nyugati-ertekek-haszontalan-szemette-valtak-2958328/

 

Megosztás: