A brit kormány újabb provokációja: Aeroflot gép átkutatása

RUSSIA TODAY

A londoni orosz nagykövetség a külügyminisztériumnak nyújtott át diplomáciai jegyzéket magyarázatot követelve egy orosz utasszállító repülőgépnek a londoni Heathrow repülőtéren történt „ellenséges” átkutatása miatt. A jegyzék szerint ez provokáció volt Oroszország ellen.

A külképviselet választ vár arra, hogy a brit hatóságok miért kutatták át az orosz Aeroflot légitársaság gépét tegnap. A kutatás során a hatóságok felszólították a repülőgép személyzetét, hogy hagyja el a gépet, amit a vonatkozó szabályok kategorikusan  tiltanak.

London eddig nem adott választ és ezért a nagykövetség úgy értékeli mindezt, hogy az része annak az ellenséges politikának, amit a brit kormány folytat Oroszországgal szemben.

Az orosz külügyminisztérium korábban az Aeroflot gép átkutatását „elfogadhatatlan, veszélyes és felelőtlen” tettnek, valamint „egy újabb provokációnak” nevezte London részéről.

A repülőgép pilótája szerint a kutatást a brit határőrizeti szervek végezték. Vitalij Mitrofanov elmondta, a kutatást végzők semmiféle dokumentumot nem mutattak a kutatás megindokolására.

 

Megosztás: