Svéd miniszter Budapesten fenyegeti a magyar kormányt és francia tévébosszú Magyarország ellen április 8-án

EchoTV sajtószemle

Gustav Fridolin, Svédország oktatásügyi minisztere budapesti látogatásán azt mondta a magyar kormánynak és a Fidesznek, hogy  a jövőben ne emlegessék Svédországot olyan ország példájaként, ahol csődöt mondott a tömeges migrációs politika. A miniszter a svédországi Zöld pártnak is a tagja és így találkozott Szél Bernadett LMP-s elnökkel is. Fridolin elmondta, jelenti az amerikai Breitbart hírportál londoni szerkesztésű portálja a svéd közszolgálati rádióra hivatkozva, hogy aggasztja Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatos retorikája. Hozzátette, a sok menedékkérőt befogadó Svédország képéhez tartozik az, hogy e menedékkérők pozitív módon járulnak hozzá az ország gazdaságához.  A portál cikke megjegyzi, míg Magyarországon 2015 óta alig került sor a migránsok által végrehajtott erőszakra, Svédországban igen erősen nőtt a szexuális és más, halált okozó erőszakos cselekmények száma.

*             *             *

A televíziós újságírásra szakosodott francia Leblogtvnews exkluzív értesülését közli, mely szerint a francia M6-os tévécsatorna pontosan a magyarországi választások napján, április 8-án 23 órakor dokumentumműsornak nevezett adást sugároz majd „Magyarország, maximális feszültségek Európa szívében” címmel. Ebben arról lesz szó, hogy Magyarország az Európai Unió legzártabb országa, amely „tüskés drót állam” lett, miután az ország minden határát tüskés drótkerítéssel zárta le. Magyarországon mindenütt idegengyűlölő beszédeket hallani, beleértve a televíziót és az ott futó, a kormány által fizetett hirdetéseket, de így van ez a nemrégiben átírt iskolai tankönyvekben  is. Ezzel párhuzamosan a szélsőjobboldali mozgalmak mindenütt kidugták fejüket: a borotvált fejű csoportocskák teljesen szabadon járják Budapest utcáit. Velük szemben ott állnak a lehetőségeitől megfosztott ellenfeleik. Akik közül sokan el akarják hagyni az országot. Az M6 tévéstábja megszólaltatja Szegedi Csanádot is, a Jobbik volt alelnökét.

*             *             *

„Furcsa dolgok történnek azon európai országokkal, amelyek szembeszállnak Soros támadásával” címmel a stratégiai kultúrával foglalkozó Strategic Culture  nevű véleményportál Szlovákiától Macedóniáig bemutatja, milyen furcsa politikai földrengések történtek a Soros által támadott kormányokkal, majd azt írja, nagyon könnyen Magyarország lehet a következő célpont.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: