„Önkasztrálás: Merkel Németországa és további 15 uniós ország orosz diplomatákat utasít ki”

/EchoTV sajtószemléje/

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Rosszija-1-es orosz tévéállomásnak nyilatkozva elmondta, a NATO áll az Európai Unió, az USA és Kanada azon akciója mögött, hogy összehangoltan utasítanak ki több mint száz orosz diplomatát egy Nagy-Britanniában történt mérgezési támadásra hivatkozva, amelynek szerzőségét illetően semmiféle bizonyítékot nem mutattak be, idézi őt az orosz TASSZ hírügynökség angol nyelvű szolgálata.

*             *             *

A népszerű független német Contra-Magazin „Önkasztrálás: Merkel Németországa és további 15 uniós ország orosz diplomatákat utasít ki” címmel azt írja, bizarr, hogy az orosz diplomaták kiutasítását elrendelő mindegyik uniós ország a mérgezéssel indokolja, holott eddig erre a britek és senki más semmiféle bizonyítékkal nem szolgált. Akik ezt a vonalat nem követték, az 11 uniós ország. Ezek: Ausztria, Belgium, Luxemburg, Szlovénia, Szlovákia, Portugália, Görögország, Málta és Ciprus, ahonnan egyetlen orosz diplomatát nem utasítanak ki.

*             *             *

A jobboldali olasz Il Giornale („Dzsornále”) napilap arról számol be, hogy két jobboldali olasz politikus, Matteo Salvini, a Liga Párt elnöke és Giorgia („Dzsordzsa”) Meloni, az Olaszország Testvérei párt elnöknője felháborítónak tartja, hogy a választásokon leszavazott, távozó félben lévő kormány csatlakozott az orosz diplomatákat kiutasító uniós országokhoz. Salvini kijelentette: Oroszország bojkottálása és elszigetelése, diplomaták  kiutasítása csak súlyosbítja a problémákat.

*             *             *

Az amerikai külügyminisztérium jóváhagyta, hogy az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű fegyvert szállítson Szaúd-Arábiának, hogy az folytassa a Jement és népét pusztító háborúját, tudósít a döntésről az olasz L’Antidiplomatico hírportál.

*             *             *

A vezető osztrák napilap, a Die Presse arról számol be, hogy egy 66 éves, holokauszt tagadásért már ötször börtönre ítélt szabadságpárti politikus és egyetemi tanár most újabb hat év börtönbüntetést kapott, amiért a börtönéből egyebek között az igazságügyi miniszternek is írt levélben tagadta, hogy lettek volna gázkamrák a nemzeti szocialista Németországban. Azt írta, hogy ciklon gázzal nem is működtethetők gázkamrák és hogy azokat a háború után helyezték el a koncentrációs táborokban, és az egész népgyilkosság mítoszát egy „mauthauseni csaló klikk” terjeszti.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 

Megosztás: