Polt Péter, a „fideszes főügyész” szervezete súlyosbítást kért Budaházyékra

Az alábbiakban Budaházy György erről szóló tájékoztatása

http://www.budahazy.org/2018/03/az-ugyeszseg-sulyosbitast-kert.html#more

budahazy.org

Az ügyészség súlyosbítást kért a vádlottakra !

  1. március 20-án a Hunnia-ügy másodfokú tárgyalásán Budaházy György befejezte az ítélet elleni fellebbezésének ismertetését.

A tárgyalás végén az ügyész megtartotta perbeszédét, melyben a fellebbezését fenntartva súlyosbítást(!) kért a vádlottakra.

Az ember már rálegyint általában erre, hogy „ááá, az ügyészség mindig mindenkire minél súlyosabb büntetést kér..”, Csakhogy nem mindig van ez így, különösen politikailag érzékeny ügyekben.

Például a 2015-ös

kormányzati plakátok megrongálásáért

vagy a Gyurcsány-rezsim elszámoltatása részeként futó

BKV perben

az ügyész felmentést kért,

Hagyó Miklós

esetében meg hatályon kívül helyezés.

A Hunnia perben másodfokon az ügyészséget képviselő dr. Nyírfa Ilona ügyésznő az ugyancsak a Gyurcsány-rezsim elszámoltatása keretében

Demszky Gábor egyik volt vezetője

ellen hűtlen kezelés címen zajló eljárásban szintén felmentést indítványozott.

És hogy ki is ez az ügyésznő? 2012-ben Polt Péter léptette elő a XIV. és XVI. kerületi Budapesti Nyomozó Ügyészségről a Fővárosi Főügyészséghez főügyészségi ügyésznek.

2013-ban még

Elismerő Oklevelet is kapott

Polttól.

Ha elfogadjuk azt a sztereotípiát, hogy a bíróságok ma is „balos” érdekszférának mondhatók, akkor azért ne felejtsük el, hogy van egy olyan sztereotípia is, hogy az ügyészség meg fideszes. Persze a dolgok nem ilyen fekete-fehérek, de az tény, hogy a bíróságokkal ellentétben az ügyészség hierarchikus és utasításra dolgozik.

Itt megint jöhetnek a mentegetők, hogy „jó, jó, de nem tudott mit tenni az ügyész, mert a terrorcselekmény az terrorcselekmény”, csakhogy ez vastagon nem így van.

Pont hogy igencsak téves az ügyben szereplő cselekmények jogi minősítése, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem sikerült bizonyítani, hogy azokat ki követte el.

Szóval az ügyészségnek bőven lett volna alapja visszakozni a vádból, legalább részben. Főleg, hogy a kényszerintézkedések saját elhatározásból történő enyhítésével (amit az ügyésznő szintén csuklóból megfellebbezett) a Bíróság tett egy lépést a jogi szempontból helyes irányába.

Most mit mondjunk? Köszönjük szépen az ügyészségtől ezt a kis „kedvességet” így a választások előtt!

Ilyenkor Lovas István jut az ember eszébe, aki kormánypártiként rendszeresen ostorozza a Fidesz-kormányt, hogy sokszor a nemzet- és a saját ellenségeit támogatja érthetetlen módon, jó magyarokat meg hagy vergődni.

a Hunnia-ügy vádlottjai

 

Megosztás: