Már meg is indult az afrikai migráció második hulláma

 

A jobboldali német Die Welt napilap neve elé feltétlenül tegyük ki a „tekintélyes” jelzőt, amit a balliberális szemlézők soha nem felejtenek el, amikor e lap budapesti tudósítójának, Boris Kálnokynak legújabb teljesítményéről vagy egyéb a magyar ügyekkel foglalkozó populistázásáról számolnak be.

Tehát e „tekintélyes” lap a következő a címmel számol be a hatalmas erőforrásokkal működő amerikai Pew Research Intézet legújabb felméréséről: „A migráció második fázisa már rég megkezdődött”.

A Pew öt, a Szaharától délre fekvő országban végzett felmérést. Ezek Nigéria, Ghána, Szenegál, Dél-Afrika és Kenya, amihez még hozzávették Tanzániát. A számokról később.

A Die Welt azzal kezdi cikkét, hogy az afrikai migránsok naphosszat menetelnek a sivatagban. Miközben kirabolják, vagy rabszolgának is eladhatják őket.

Többen nekimennek a Marokkóban lévő spanyol enklávékban emelkedő több méter magas, Soros-provokátor, tehát antiszemita határkerítésnek, vagy Líbiából indulnak útnak Olaszország felé felfújható gumicsónakokon.

A Die Weltnek a Kamerunból, Nigériából, Szenegálból vagy Ghánából indultak közül többen is elmondták: „Mindent megteszünk, hogy a Paradicsomba jussunk”.

Marokkóban jelenleg mintegy ötvenezer, Líbiában 400 000 afrikai tartózkodik, akik a Földközi-tengeren való „átugrással” akarnak jobb életet teremteni maguknak.

A Pew Research felmérése szerint a megkérdezett ghánaiak 75, a nigériaiak 74 százaléka, azaz kétharmaduk, valamint a kenyaiak, tanzániaiak, szenegáliak és dél-afrikaiak mintegy fele vándorolna el nagyon szívesen akár Európába, akár az USA-ba.

 

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/mar-meg-is-indult-az-afrikai-migracio-masodik-hullama-2925103/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=7d89e4e4fd-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-7d89e4e4fd-181179461

 

Megosztás: