Németország: a szexuális erőszakbűncselekmények 90 százalékát kihagyják a statisztikából

/EchoTV sajtószemle/

Londonban az elmúlt egy évben csaknem kétszeresére nőtt a bolti lopások száma, jelenti az amerikai Breitbart hírportál Londonban szerkesztett kiadása. Hozzáteszi: sokan a rendőrséget hibáztatják azért, hogy az az úgynevezett „gyűlöletbűncselekményekre” és internetes kommentárokra összpontosítja figyelmét. Tavaly 950 000 lopást regisztráltak a 280 négyzetméternél kisebb boltokban és 13400, ezzel kapcsolatos erőszakot. A hirtelen növekedés annak tudható be, hogy a rendőrség csak a 200 fontnál nagyobb értéket képviselő lopások esetében hajlandó vizsgálatot indítani.

********

A new yorki székhelyű Gatestone Intézet nevű amerikai agytröszt nagy terjedelmű jelentésben mutatta be, hogy Németországban milyen módon manipulálják a szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos információt. A nemi erőszakok 90 %-a nem is szerepel a hivatalos statisztikákban.  A bűnelkövetők enyhe büntetést kapnak. Sokukat csak rövid időre veszik őrizetbe, jelenti a Journalistenwatch nevű német nyelvű hírportál.

********

Az angol nyelvű Voice of Europe hírportál arról számol be,  hogy Svédországban a 2016-2017-es években elkövetett 43 csoportos erőszakos nemi közösülést elkövetők közül 32 nem Svédországban született. Tízen Svédországban születtek, de a szülők közül az egyik külföldi volt és csak egyetlen olyan tettes volt a vizsgált csoportban, akinek mindkét szülője Svédországban született.

*********

40 tonna vegyi fegyvert és vegyi fegyvereket gyártó berendezéseket  találtak Szíriában a dzsihadisták által felszabadított területeken, közölte az orosz védelmi minisztérium. A terroristák a mérgező anyag bevetésével provokációra készültek azért, hogy a szíriai kormányt vádolják a civilek ellen elkövetett ilyen támadásokkal. Az  amerikaiak által vezetett koalíció azt tervezte, hogy ennek ürügyén megtámadjanak szíriai katonai létesítményeket annak érdekében, hogy az általuk „mérsékelt ellenzéknek” nevezett dzsihadisták előnyére változtassák meg a katonai helyzetet, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

*********

Az osztrák külügyminiszter visszahívta az ország izraeli nagykövetségén szolgáló egyik alkalmazottját, mert a német Waffen-SS harckocsi hadosztályának emblémájával ellátott trikóban mutatkozott és fotóját az osztrák Falter hetilap nyilvánosságra hozta, jelenti az orosz Sputnik hírügynökség angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: