Treka, híres szír blogger és humorista: „Merkel a német nép életét veszélyezteti”

JOURNALISTEN WATCH

Treka, az ismert szíriai blogger és humorista Marcus Glowatzki német újságíróval beszélgetett Damaszkuszban, és ennek során teljes mértékben Merkel kancellár menekültpolitikája ellen foglalt állást.

Azt mondta, mindenkinek a saját népe javát az első helyre kell tennie.

Kifejtette: „Az emberek különféle okok miatt mennek Európába. Egyesek a háború elől menekülnek, mások a biztonság miatt… de a legtöbben egy németországi jobb élet reményében hagyják el Szíriát.”

Majd azt mondta, nem mindegyik szír szélsőséges, de a probléma az, hogy közöttük vannak egykori Iszlám Állam dzsihadisták, al-Kaida tagok és egyéb terroristák.

Merkel mindegyikük meghívásával saját polgárai életét veszélyezteti.

Úgy fogalmazott, hogy tudja, Németországban vannak munkanélküliek, hajléktalanok. A német kormánynak velük, saját népével kellene elsősorban törődnie, nem pedig a menekülteket támogatnia.

Elmondta azt is, nem egy afrikait is látott, aki szírnek hazudta magát.

Szíriában sok iszlamista szélsőséges érkezett más országokból. Vereségük után mit csináltak? Törökországba mentek és onnan Európába. Azt hazudták, hogy szíriaiak és hogy Asszad elől menekültek.

Sajnálom, hogy ezt kell mondani, folytatta, de „a német kormány ostoba, hogy ezeknek az embereknek lehetővé teszi a beutazást és ezzel saját polgárait veszélyezteti.”

 

Megosztás: