Felháborító: március 15-ről tényeket írt egy svájci napilap!

Most már tényleg elég abból, ami a nyugati sajtóban végbemegy.

Még mindig vannak engedetlenkedők, amelyek tényeket írnak vagy nem hallgatnak el!

Így a Schweizer Morgenpost, amely online portáljára tegnap tett ki egy felháborító tudósítást arról, ami nálunk történt március 15-én a Kossuth-téren: „A magyarok felzárkóznak Orbán mögött”.

Az újság maga persze szörnyeteg: még olyan cikket sem volt hajlandó Putyinról írni, amely a mai nyugati sajtóban kötelező: hogy az orosz elnök maga csúszott be titokban Nagy-Britanniába, hogy ott volt kémeket mérgezzen meg. Illetve, hogy ennek nyomán újabb Oroszország-elleni bojkottra, szankciókra és természetesen megnövelt hadi kiadásokra van szükség.

A szarkazmust félretéve: a zürichi és ráadásul jobboldal irányultságú napilap így foglalta össze azt, ami március 15-én történt nálunk:

„Magyarországon néhány napja majdnem fél milliós tömegdemonstrációra került sor. A magyar miniszterelnök beszédében azt mondta, Nyugat-Európa már megadta magát a harmadik világból indult inváziónak”.

Félmillió? Nem „néhány ezer” vagy „pár tízezer”?

A rövid beszámoló egyszerűen idézett a magyar miniszterelnök beszédéből néhány rövid részt, odáig elmenve, hogy beszédéből ezt a részt is szó szerint vette át:

„El akarják venni az országunkat, nem egy tollvonással, mint száz éve Trianonban… most azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át másoknak, más földrészről érkező idegeneknek, akik nem beszélik a nyelvünket, nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket és életformánkat… azt akarják, hogy mostantól egyre inkább ne mi és ne a mi leszármazottaink éljenek itt, hanem valaki mások. Megjegyezte: nagy nyugati népek és nemzetek „városról városra, kerületről kerületre veszítik el az országukat”.

Ami – ismét iróniára kapcsolva – vérlázító, hiszen már „megírta a tutit” a Washington Post berlini tudósítói irodájának vezetője már március 17-én, nagy terjedelemben, ezzel a címmel: „A korábban még marginális, Soros-összeesküvés elmélet központi helyet kapott a magyarországi választásokon”?

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/felhaborito-marcius-15-rol-tenyeket-irt-egy-svajci-napilap-2912073/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=5ccb73c214-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-5ccb73c214-181179461

 

 

Megosztás: