Óvakodj Bannontól! – Egy szalafista-vahabista ideológiájú Szaúd-Arábia-drukker kezébe adni a jobboldali sajtót?

A szerencsére most látványosan erősödő európai jobboldal helyzete egyben olyannyira kényes időszakban van, és a most formálódó, határokon átnyúló jobboldali párt- és politikai kapcsolatok annyira képlékenyek, hogy e jobboldal részéről az ajtaján vezetésért kopogtatók iránt a rendkívüli óvatosság több mint indokolt.

Donald Trump amerikai elnök tavaly menesztett egyik főtanácsadója, Steve Bannon, fősodratú sajtóban „szélsőjobboldalinak” nevezett Breitbart News hírportál korábbi alapítója és irányítója most hatalmas lendülettel akarja kezébe venni az európai jobboldal összefogását és mediatikus irányítását.

Amit, ha ezt a feljövőben lévő, magát összességében joggal vezető nélkül érző európai jobboldal hagyja, nagyon könnyen nem csak csöbörből vödörbe eshet, de zuhanás közben nagyon nagyot koppanhat a feje. Sőt, azt be is törheti.

Bannon hihetetlen mértékben aktivizálta magát kontinensünkön. A jobboldalinál jobboldalibb retorikával, minden radikális és ismert jobboldali politikusról hízelgő jelzőkkel és mondatokkal akarja megragadni azt a lehetőséget, amelyet maga előtt lát.

Bannon szombaton a franciaországi Lille városában udvarolt Marine Le Pennek és a francia radikális jobboldalnak azzal, hogy a Nemzeti Front pártkonferenciáján elmondott előadását azzal kezdte, „a történelem a mi oldalunkon van” és ez egymás után fogja hozni a győzelmet. Hozzátette, napról napra „erősebbek leszünk, ők meg gyengébbek”, utalt a mai establishmentre, amely ellen legutóbb Olaszországban diadalmaskodtak a jobboldali, „populista” pártok.

Folytatás:

http://magyarhirlap.hu/cikk/113059/Ovakodj_Bannontol

 

 

Megosztás: