Mit jelent Tillerson amerikai külügyminiszter menesztése?

PAUL CRAIG ROBERTS

/Kedves Olvasók, órákkal ezelőtt menesztette Trump külügyminiszterét. Már olvashattak a hazai sajtóban erre vonatkozó külföldi magyarázatokat. Azokat mindenki nyugodtan tegye félre,  ugyanis csak hamis, vagy részben tényszerű magyarázatot nyújtanak. Talán egy tucat ember van Amerikában, aki olyan bátran ki meri mondani az igazságot, mint a történelem legcsodálatosabb amerikai elnökének, Ronald Reagannek egykori pénzügyi államtitkára, Paul Craig Roberts professzor, a Wall Street Journal egyik volt szerkesztője./

Chuck Schumer New York-i demokrata párti szenátor azt mondta, Tillerson menesztése /bocsánat, liberálisul kötelezően: „kirúgása”/ azt mutatja,  hogy a Trump-kormány szétesőfélben van.

Csakhogy ennek pontosan az ellenkezője történik.

Tillerson külügyminiszter eltávolítása és Pompeo CIA-igazgató helyére ültetése azt jelenti, hogy a katonai/biztonsági komplexum befejezte hatalmának teljes kiterjesztését a Trump-rezsim fölött. Ezután szóba sem fog kerülni az Oroszországgal való kapcsolatok normalizálása.

Az Izrael lobbi, a neokonzervatívok és a katonai/biztonsági komplexum kombinációja túl hatalmasnak bizonyult ahhoz, hogy békét hozzanak létre a két nukleáris hatalom között. Ha valaki ránéz a Trump-kormányra, a fenti három erő van uralmon.

Izrael továbbra is elkötelezett amellett, hogy az amerikai katonaságot használja Szíria és Irán destabilizálására azért, hogy elszigeteljék a Hezbollahot és elvágják annak támogatását és logisztikai utánpótlását.

A neokonzervatívok egyszerre támogatják Izrael érdekét és saját vágyukat arra vonatkozóan, hogy Washington az egész világ fölött uralkodó hegemón hatalom legyen. A katonai-biztonsági komplexum azt akarja, hogy az „orosz fenyegetés” továbbra is költségvetése és hatalma igazolását szolgálja.

A prostituált média (a fantasztikus, Roberts által már régen használt „presstitute” szójátékkal az eredetiben) totális harmóniában dolgozik mindezzel.

Annak ellenére, hogy a Russiagate-et dokumentáltan a Demokrata Párt Nemzeti Bizottsága, az FBI és a CIA által összehangolt hamis vádakkal bizonygatják, a prostituált sajtó továbbra is ismételgeti a vádakat, mintha már létezne arra bármilyen bizonyíték.

Mindehhez jön még egy új vád. Hogy Putyin rendelte el a korábbi brit kém megmérgezését Angliában. Annak ellenére, hogy a vád abszurd, az nem akadályozza meg a fikció ténnyé válását.

„Miután egy negyedszázadot dolgoztam Washingtonban és ismerem a brit kormány tagjait, nem hiszem, hogy egyikük is hinne a Russiagate-ben és a mérgezési sztorikban.”

Rendkívül veszélyes agenda ez. Oroszországnak új fegyverei katonai túlerőt biztosítanak neki az USA fölött.

Mivel Kína és Irán hasonlóan látják a helyzetet, Amerikát felülmúlták, de Washington és csatlósai ragaszkodnak ahhoz, hogy erőszakot fejtsenek ki és hamis vádakat hangoztassanak Oroszországgal, Iránnal és esetenként Kínával szemben és azokat fenyegessék.

Oroszország, Irán és Kína tudja,  hogy ezen vádak hamisak.

A világot háború felé hajszolják. Ami nukleáris háború lesz. Akik e hajszolást teszik, apró kisebbség: izraeli cionisták, neokonzervatívok és az amerikai katonai/biztonsági komplexum. A világtörténelem legvakmerőbb és legfelelőtlenebb viselkedésének vagyunk tanúi.

Kik emelik fel a hangjukat ellene?

/Megjegyzésként: a cikk mintegy 90 százalékát ismertettem./

Megosztás: