Duterte katonáinak az ENSZ-emberekről: „Dobjátok őket oda a krokodiloknak”

Hétfőre virradó éjjel újabb késelés történt Bécsben: az iráni nagykövet rezidenciája előtt késsel támadt egy férfi az ott őrszolgálatos katonára, jelentik az osztrák lapok, így a vezető Die Presse is egyöntetűen „26 éves osztrák állampolgárként” azonosítva a helyszínen életét vesztett támadót, ami azt mutatja, a rendőrség származási hátteréről eddig nem volt hajlandó információval szolgálni.

Egy Párizsban nyolcvan társával bűnmegelőzésen dolgozó rendőr elmondta, a szexuális támadások miatt letartóztatottak óriási többsége afrikai hátterű. A legtöbb támadás a 2-es, 4-es és 12-es metróvonalon történik, általában Párizs északi részében, olvasható az amerikai Breitbart hírportálon.

Az Észak-Kaliforniát Dél-Kaliforniával összekötő szuperexpressz évekkel a tervezett befejezés után készülhet csak el és annak költsége nem az eredeti 64 milliárd, hanem 77 milliárd dollár lesz, ami máris 20 százalékos növekedés. A rendszer 2033-ra lesz csak kész, azaz négy évvel a szándékolt befejezési idő után, idézi az amerikai Zerohedge hírportál az amerikai vasúttársaság közleményét.

Irán 3 milliárd dollár kölcsönt nyújt Iraknak, hogy segítsen az ország infrastruktúrájának újjáépítéséhez az Iszlám Állam veresége után, idézi az iráni alelnököt a Sputnik News orosz hírügynökség angol nyelvű szolgálata. Elmondta, a két ország vasútrendszerét összekötik, amely révén Irak bekapcsolódik a közép-ázsiai és kínai vasúti rendszerbe és az iráni vonatok el fogják érni a Földközi-tengeri térséget.

Azt követően, hogy az ENSZ Orbán Viktort rasszistának nevező emberi jogi főbiztosa, Zeid Raad al-Husszein azt tanácsolta Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnöknek,  hogy vizsgáltassa ki magát egy pszichiáterrel, Duterte a főbiztost kretén állatnak nevezte és utasította rendfenntartó hatóságait, ne válaszoljanak a Fülöp-szigeteken a kormány drogháborúja során lelőtt kábítószeresek ügyeit vizsgáló ENSZ emberjogi tisztviselőinek. Zamboange város katonáinak pedig azt mondta, nyugodtan folytassák munkájukat és ők se válaszoljanak az ENSZ embereinek, szó szerint hozzátéve: „Hagyjátok rám. Vannak krokodiljaitok, amelyek embert esznek? Akkor dobjátok nekik oda ezeket a rohadékokat”, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: