Az osztrák közvélemény hatalmas többségben Lázárnak ad igazat Bécs ügyében

Tegnap délelőttől kezdve több cikk jelent meg osztrák hírportálokon arról, hogy Lázár János kabinetminiszter milyen sokkolóan lepusztultnak találta Bécs Favoriten negyedében az utcákat a sok migráns beköltözése eredményeként. Arról is beszámoltak a lapok,  hogy mindez milyen felháborodást váltott ki osztrák politikusokból. A legnagyobb példányszámú osztrák lap, a Kronenzeitung online portálján ma reggel fél nyolcra a cikkhez 479 kommentárt írtak, amelynek elsöprő többsége Lázár János diagnózisának adott igazat. Tele olyan megjegyzésekkel, mint „Sajnos csak a felét látta annak a katasztrófának, ami Bécset sújtja. És ez még sokkal rosszabb is lesz”, vagy azzal, hogy „Lázárnak igaza van, ehhez nincs mit hozzátenni”.

Ausztria második legnagyobb példányszámú napilapja, a Heute  szintén írt Lázár János Facebook oldalára kitett videóról és megjegyzéseiről. A kommentároknak itt is óriási többsége a magyar miniszternek ad igazat. A legkedveltebb kommentárok sorában az első négyet idézzük szó szerint. Az első így szól: „Ahelyett, hogy felháborodottan reagálnának, a pártoknak sokkal inkább le kellene vonniuk a tanulságot a magyar politikus kritikájából. Mert noha őt ez nem érinti személyesen, igaza van és a politika részéről gyorsan javítani kell a helyzeten.” A második legkedveltebb kommentár: „Igazat szólt. Aki ezt nem fogadja el, az vagy vak, vagy kábítószert szedett”. A harmadik: „Milyen alapon követel a Szabadság Párt bocsánatkérést? Azért, mert a magyar miniszter rámutatott, hogy a vörösök és zöldek mivé tették Bécset?”. A negyedik: „A pártok érzelmei nem csapnának oly magasba, ha nem az igazat hallották volna. Bécsi vagyok és Lázár úr szavaival csak egyet tudok érteni. Bécs belvárosának egyes helyei kivételével a város egy óriási nyomortanyává változott. Bűnözők, falfirkák, ócskaságokat áruló boltok, szerencsejáték irodák”.

Tegnap este négy ember súlyosan megsérült két késes támadásban Bécsben. Az egyik a Prater parkban történt, ahol egy férfi egy háromtagú családot támadott meg késével. Mindhárman életveszélyes állapotban vannak. Egy fél órával később  Leopoldstadtban két afgán vitája után szúrtak meg egy embert, aki szintén életveszélyes állapotban van, jelenti a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

Megosztás: