Egész Európában erősödik a jobboldal

„Hol és miként erősödik a jobboldal Európában” címmel a Russia Today globális orosz hírtelevízió angol nyelvű szolgálata nagy terjedelemben készített leltárt arról, hogy az olaszországi választásokat követően miként áll a politikai jobboldal a kontinens egyes országaiban. Olaszországban nagyon megerősödött. Ausztriában kormányon van. Németországban a semmiből lett erős az Alternatíva Németországért párt. Hollandiában a legutóbbi választások legnagyobb győztese a jobboldal. Magyarországon a Fidesz kétszer is nagy többséggel nyert, és nagyon jó helyzetben van, hogy harmadszor is győzzön. Lengyelországban is a jobboldal  kormányoz. Svédországban  szárnyal a jobboldali Svéd Demokraták. Svájcban a keményen jobboldali Svájci Néppárt kapta a legtöbb szavazatot a legutóbbi választásokon. Dániában a Dán Néppárt megkétszerezve korábbi eredményét második lett.

A független és népszerű amerikai véleményportál, a Zerohedge  visszataszítónak tartja, hogy 12 órával azután, hogy az észak-koreai vezetők jelezték, készek leállítani nukleáris programjukat, sőt átadni meglévő nukleáris fegyvereiket, az amerikai külügyminisztérium bejelentette, hogy ismét további gazdasági szankciókat vezet be Észak-Koreai ellen, ami két héten belül már a második szankciósorozat. A külügyminisztérium szóvivője azzal indokolta a legújabb szankciókat, hogy Kim Dzsong-un észak-koreai vezető rendelte el tavaly féltestvére meggyilkolását a malajziai főváros, Kuala Lumpur repülőterén, holott Phenjan tagadta, hogy bármi köze lett volna a gyilkossághoz és a malajziai hatóságok által letartóztatott tettesek is ugyanezt vallották.

Az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata megvizsgálta azt, hogy tulajdonképpen kiknek a kezében összpontosul a német médiavilág, amelyről azt hangoztatják, hogy az sokoldalú, független, különféle társaságok konkurenciaharcának terepe. A valóság messze nem pluralisztikus és nem jellemző egy demokratikus médiavilágra. Ugyanis az országos nyomtatott, online és televízió médiumok igen jelentős része három család tulajdonában van. Amihez hozzátehetjük: ez a német médiavilág az, amely nyilván teljesen véletlenül és független mivoltában naponta teljesen egyformán szapulja a magyar médiatulajdoni viszonyokat.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Megosztás: