„Az olasz jobboldal orbanizációja”

INTERNATIONAL

Egy külföldön alig ismert, de Olaszországban népszerű politikus hölgyet, a fiatal és csinos Giorgia Melonit mutatja be a francia nyelvű cikk, akinek kis jobboldali pártja, a Fratelli d’Italia  (Olaszország Testvérei) szövetségese Berlusconinak és az Északi Ligának.

Meloninak és pártjának jót tesz a kampány és népszerűsödik. Egy tíz nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott felmérés eredményei szerint a szavazatok 4-5 százalékára számíthat.

Pártja annak a „neofasiszta” Olasz Szocialista Mozgalomnak az egyik örököse, amely jelentős politikai tényező volt az olasz parlamentben évtizedeken át és amelynek Gianfranco Fini volt legutolsó képviselője a párt 1995-ös „normalizálódása” előtt. A Fratelli d’Italiának még mindig a háromszínű láng a jelképe, ami a cikk szerint „oly kedves a fasizmusra nosztalgiával gondolókra”.

Mit is mond Giorgia Meloni? Egészen egyszerű dolgokat. Így azt, hogy a migrációt meg kell állítani, amiben teljes mértékben egyetért Matteo Salvinivel, az Északi Liga elnökével. Igent mond a natalista politikusokra (olyan politikusokra, akik szerint az olasz nép érdekei az elsők). Igent mond a keresztény hagyományokra és nemet az iszlamizációra.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-olasz-jobboldal-orbanizacioja

 

 

Megosztás: