A NYT is élvezi a hódmezővásárhelyi eredményeket

A vezető amerikai lap, a liberális New York Times a brit Reuters hírügynökség alapján írt jelentésben számol be a Fidesz váratlan vereségéről Hódmezővásárhelyen, ahol az ellenzék által támogatott független jelölt „kényelmesen” győzte le a Fidesz polgármester-jelöltjét. László Róbert, a budapesti Political Capital megszólaltatott elemzője szerint az eredménynek messze ható lélektani jelentősége van, ugyanis azt mutatja, hogy a Fidesz még egy jobboldali erősségnek számító helyen is legyőzhető és az eredmény felvillanyozhatja az ellenzéket és annak nyomán átgondolhatja taktikáját.

A neokonzervatív német Die Welt napilapban „A korrupció esete problémává válik Orbán Viktornak” címmel Borisz Kálnoky, a lap tudósítója Budapestről arról jelent,  hogy Magyarországon az ellenzék azt teszi, mint amit Kelet-Európában az ellenzéki pártok általában tesznek: a kormányt korrupcióval vádolják. A kormánynak ez különösen kényessé vált Hódmezővásárhelyen, amely kapcsán a Demokratikus Koalíció feljelentést tett Lázár János, a miniszterelnökség vezetője ellen, mert az általa korábban polgármesterként irányított városban az Elios cég számos közmegbízást kapott és abban a miniszterelnök veje tulajdonrészes.

Németországban a jövedelmek közötti egyenlőtlenségek akkorák, mint legutoljára 1913-ban voltak, idézi a független német gazdasági-politikai hírportál, a Deutsche Wirtschafts Nachrichten Thomas Piketty francia sztárközgazdász tanulmányát, amelyből kiderül, hogy a lakosság 10, legjobban kereső százaléka az összjövedelem 40 %-val rendelkezik, míg a népesség alsó kereseti osztályba tartozó fele csak 17 százalékkal, amely különbségre 1913 óta  nem volt példa.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor)

/Megjegyzés: kérem a kedves olvasókat, hogy küldjenek nekem akár egyetlen linket is, amely bizonyítaná, hogy a világsajtó bármely más ország esetében akár a töredéke figyelmet fordítja egy 50 ezret sem elérő város polgármester választására./

 

 

Megosztás: