Orosz parlamenti képviselő: Az EU-nak és az USA-nak felelősséget kell vállalnia a migránsválság megoldásáért

TASS

Az  Európa Uniónak és az Egyesült Államoknak személyes felelősséget kell vállalniuk annak a migránsválságnak a megoldásáért, amelyet az váltott ki, hogy beavatkoztak a Közel-Kelet és Észak-Afrika országainak belügyeibe, jelentette ki Szergej Gavrilov, a Dumában a civil társadalom fejlődéséért és a közügyekért, valamint vallási társaságokért felelős bizottság elnöke.

Gavrilov az Interparlamentáris Unió ENSZ-beli meghallgatásán vesz részt, ahol a téma a migrációra vonatkozó globális megállapodás felvázolása.

Oroszország azt akarja, hogy a dokumentum egy olyan részt tartalmazzon, amely megtiltja más országoknak, hogy beavatkozzanak szuverén államok belügyeibe. Ami, hangsúlyozta Gavrilov, különösen vonatkozik az EU-ra és az Egyesült Államokra. Hozzátette, a Nyugat cselekedetei hozzájárultak államok elpusztításához, destabilizálásához, a növekvő szélsőségességhez és bátorítják a migrációt, mind politikai, mind gazdasági téren.

„Hisszük, hogy az EU-nak és az USA-nak személyes felelősséggel kell bírnia a gazdasági migráció elleni küzdelem ügyéért” és hozzátette, ezen országoknak több aktív lépést kell tenniük a Közel-Kelet és Észak-Afrika országai elpusztított gazdasága helyreállításához és gondoskodniuk kell a menekültek visszatérését segítő körülmények létrehozására.

Megosztás: