Az amerikai ’mély állam’ reméli, hogy Oroszországot csődbe viszi az új fegyverkezési versennyel

SPUTNIK NEWS

Az orosz népnek feltétlenül fel kell készülnie a NATO további erősítésére, nyilatkozta John Bosnitch kanadai politikai tanácsadó.

Kifejtette, az Egyesült Államok által vezetett jelenlegi háborús előkészületek, így Trump elnök erős növekedést mutató 2019-es katonai költségvetése  nagyon is emlékeztet az USA-NATO 1980-as évekbeli „csillagháborús” kezdeményezésére, amely hasonló kiadásokra kényszerítette az akkori Szovjetuniót.

Az USA 2019-es katonai költségvetése több mint 6,3 milliárd dollárnyi a Pentagon európai elrettentési kezdeményezésére, amelynek célja „szembeszállni” az orosz agresszióval és azt elriasztani.

Bosnitch kifejtette: „Washingtonban a mély állam azt reméli, hogy megismétli a Szovjetunió anyagi tönkretételét a kényszerű védelmi kiadásokkal. A Pentagon csupán egy fizetett alkalmazott az agresszív politika véghezvitelében… Az egészet nem a Pentagon kezdeményezte, hanem ultragazdag oligarchák, akik Amerikát bankmonopóliumuk és a termelési erőforrások fölötti monopol hatalmuk révén uralják”.

Ugyanakkor egyre nagyobb annak az esélye, hogy Moszkva, Peking és más államok az amerikai katonai fegyverkezés agresszív bővítésére védelmi szövetségek létrehozásával reagálnak.

Bosnitch elmondta, noha Trump az elnök, ő ténylegesen egy arany kalitkában, a Fehér Házban tartott foglya az amerikai katonai-ipari oligarcháknak.

 

Megosztás: