A német Bild újságot kegyetlenül átverték orosz beavatkozás ügyében

RUSSIA TODAY

A Bild nevű milliós német bulvárlap ma arra kényszerült, hogy visszavonjon egy „hírt”, amely arról szólt, miként avatkoznak be az oroszok a német politikába.

A „bomba hírt” a Titanic, a német szatírikus havilap szerkesztői találták ki direkt azért, hogy bemutassák, mit ér a Bild napilap szerkesztőségi kontrollja és hogy közben hülyére nevessék magukat.

Kitaláltak egy „kémfilm” történetet, mert hiányolták, hogy aznap éppen nem volt sztori arról, miként avatkozik be Putyin Németországba.

Erre hamisítottak egy csomó e-mailt, mintha azokat Kevin Kuehnert, az SPD ifjúsági tagozatának, a Jusosnak a vezetője, Kevin Kuenert és egy „árnyékban” rejtőzködő orosz „bot” mester, egy bizonyos „Jurij” küldözgette volna egymásnak.

Az egész hamisítványt elküldték a Bildnek. Amely azonnal ráharapott a sztorira és azt mondta, á, íme a bizonyíték, hogy az oroszok beavatkoznak a német választásokba.

Az e-mailekban olyanok voltak, hogy Jurij 4-5 ezer eurót hajlandó küldeni Kuehnernek, nagykoalíció elleni kampányának támogatására.

De tegnap a Titanic nyilvánosságra hozta az átverést.

Ma pedig a Bild égő pofával kénytelen volt visszavonni a sztoriját, amiből kiderült, mennyire lehet hinni ennek a lapnak.

Megosztás: