Szaúd-Arábia 16 atomerőművet épít

Szaúd-Arábiát a létében veszélyezteti a magyarországi balliberális ellenzék. Ennek hallatán Rijadban már a tevék is reszketnek, de a dolgot nem szabad elviccelni.

A veszély forrása: e hazai ellenzék kifogyhatatlanul sok, undort keltő vonása közül kettő ismét ütközésbe került.

Az egyik az, hogy

számára manapság atomerőművet építeni egyenlő azzal, mintha valaki kijelenti, Magyarországon nincs diktatúra. Ami ugye elfogadhatatlan.

A másik pedig az, hogy Szaúd-Arábiát ennek az ellenzéknek kötelező simogatnia azzal, hogy ha a térségben az emberi jogok hiányát kell csépelni, akkor célpontnak ott van Irán. Noha Iránban Szaúd-Arábiával ellentétben léteznek emberi jogok, sőt az ottani kormány – bocsánat, rezsim! – demokratikus úton leváltható -, egy hazai transzatlantista neokon cseléd, ha valamit ad magára, messze kerüli az emberi jogok szinte totális hiányának említését eme monarchiában. Ami éppen olyan tabutéma e hazai neoliberálisoknak, mint mondjuk a skandináv vagy brit államegyház tényének még futó jellegű felemlegetése is.

Márpedig Szaúd-Arábia külügyminisztere, Adela al-Dzsubejr, nagyon csúnya dolgot jelentett be a CNBC amerikai tévéhálózatnak. Őt annak tudósítója a most zárult müncheni biztonsági konferencián kapta kameravégre.

Al-Dzsubejr nem kevesebbet mondott, foglalja össze mondanivalóját a Sputnik News orosz hírügynökség német nyelv hírportálja, hogy, mint a tudósítás címében is olvasható:

„Szaúd-Arábia atomóriás akar lenni”

és az elkövetkező 20-25 évben 16 atomerőművet akar létrehozni.

Sikítsuk együtt vele: tizenhat Paksot!

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/szaud-arabia-16-atomeromuvet-epit-2822639/

 

Megosztás: