Temesvár kezd a balkáni csempészúton az elosztóközpont lenni

A nyugati sajtóban számtalan helyen ismertetik Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét, amelyet tegnap tartott a Várkert Bazárban. Így a Magyarországról  mindenkor tárgyilagosan író Deutsche Wirtschafts Nachrichten, amely beszámolójának ezt a címet adta: „A nyugat el fog bukni”. A cikk azzal kezdődik, hogy a magyar miniszterelnök fokozta a bevándorlókkal szembeni eddigi éles retorikáját és borús képet rajzolt fel Európáról. „Sötét felhők gyülekeznek Európa felett a bevándorlás miatt”, idézte a portál a mondatot, amely egyébként egészen pontosan így szólt: „A bevándorlás miatt Európa felett sötét felhők gyülekeznek, állítják az írástudók.” Hozzátette: „A Nyugat elesik, miközben Európa észre sem veszi, hogy megszállják.” Óvott attól, hogy az európai nagyvárosoknak túlnyomórészt muzulmán lakossága lehet.

A Reuters, a nagy nyugati hírügynökségek közül viszonylag a legtárgyilagosabb brit hírügynökség „A magyar miniszterelnök globális migránsellenes szövetségre szólít fel, szem előtt tartva a 2018-as választásokat” címmel azt írja, „a jobboldali  populista Fidesz párt megkezdte kampányát az április 8-i választásra, amelyet várhatóan harmadszor is hatalmas többséggel fog megnyerni.” Hozzátette, az otthon népszerű Orbán politikailag és gazdaságilag egyre inkább ütközik a fősodratú európai uniós politikustársaival, egész Brüsszellel és most már az ENSZ-szel is. A miniszterelnök hallgatóságának hangsúlyozta, „A kereszténység Európa utolsó reménye. A főként Afrikából jövő tömeges migrációval legrosszabb rémálmaink válnak valóra. A Nyugat elesik, miközben Európa észre sem veszi, hogy megszállják”.

Embercsempészbandák egyre inkább a romániai Temesvárt használják arra, hogy a migránsokat Németországba vigyék. A német szövetségi rendőrség felhívta a figyelmet a mind több halált okozó, különlegesen átalakított teherautók használatára is eme, a balkáni útvonalon lassan központi elosztóhelyet játszó városban. A migránsokat elrejtő, sokszor duplafenekő teherautók azután Magyarországon át folytatják az útjukat Németország felé. A róla beszámoló amerikai Epoch Times értesülése szerint a magyar hatóságokat minderről értesítették.  Az ezer kilométeres útért a migránsok általában 5500 euró díjat fizetnek.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor)

 

 

Megosztás: