Johnson Maynek: márpedig Nagy-Britannia ne tartsa be az uniós jogszabályokat

Boris Johnson brit külügyminiszter arra figyelmezteti ma Theresa May miniszterelnököt, írja a Times nevű brit lap címoldalas cikkében, hogy „elfogadhatatlan és antidemokratikus” lenne, ha a briteket kényszerítenék az uniós jog betartására, noha a fölött semmilyen befolyásuk nem lenne. A külügyminiszter azt is el fogja mondani, hogy azok, akik meg akarják fordítani a brexit eredményét, erőfeszítéseik egész Nagy-Britanniában az „árulás állandó érzetét” eredményezné. Azt is el fogja mondani, hogy „katasztrofális hiba lenne” Nagy-Britanniának az unióból való kilépésének megakadályozása.

Február 7-én és 8-án négy orosz állampolgárt és mintegy száz szíriai katonát öltek meg Szíria keleti részén a kormánypárti erők és az amerikaiak által vezetett koalíció közötti harcban, jelenti a vezető amerikai lap, a New York Times.

Az angol nyelvű Arab News nevű napilap és online hírportál a Kreml-t idézve jelenti, hogy semmiféle információ nincs a Szíriában állítólag megölt orosz zsoldosokról. Az orosz kormány tegnap közölte, csak olyan orosz állampolgárokról tud, akiket az orosz haderő tagjaiként vittek Szíriába.

A bajorországi Donauwörth városában a többségükben az afrikai Gambiából származó menedékkérők a tartomány egy részében leállították a vonatjáratokat azután, hogy közölték velük, nem kapnak menedéket. A randalírozást először a városban, a pályaudvar közelében fekvő menedékotthonban kezdték el. Megrongálták a kantin berendezését és agresszíven viselkedtek a kihívott rendőrökkel szemben. Később a pályaudvarhoz vonultak, miközben azt skandálták, hogy „nácik, nácik”. A rendőrségnek biztonsági okokból le kellett zárnia a vágányokat és a rend csak késő este állt helyre, jelenti a Junge Freiheit német napilap.

Belgium francia nyelvű részében, Vallóniában engedélyezték a Brüsszel melletti Charleroiban az első iszlám óvoda és általános iskola létrehozását. A tervek szerint ott a hagyományos tantárgyakat oktatják az iszlám vallási órák mellett. Az erről beszámoló holland nyelvű belga HLN hírportálon megjelent cikk megjegyzi,  hogy a Belgiumi Muzulmánok Hitközössége további óvodák, általános és középiskolák építését tervezi.

Nulla kamattal járó jelzálogot és nulla kamattal járó kölcsönöket ad egy kanadai bank azoknak, akik gyakorló muzulmánok, írja a Blazing Catfur nevű kanadai hírportál. Aki ezt el akarja érni, annak beszélnie kell a helyi imámmal és amennyiben valaki kaffir, azaz hitetlen és a helyszínen tér át az iszlám vallásra, nullára csökkentik az általa fizetendő kamatot és ez erősen bátorítja az embereket az iszlámra való áttérésre.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor/

 

Megosztás: